Eπιστολή Αυτοκτονίας Τσίπρα στην Λαγκάρντ

wpid-wp-1459614040094.jpeg

Στο μεταξύ η Wall Street Journal φωτογραφίζει Ελληνικη Υπηρεσία για την διαρροή του εγγράφου στον Assange που είναι και φίλος του Βαρουφάκη.

Κι όλα αυτά ενώ μέχρι σήμερα το πρωί του Σαββάτου οι διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά και από την Κομισιόν, ήθελαν την αξιολόγηση να πηγαίνει περίφημα και τους Ευρωπαίους να είναι ενθουσιασμένοι από τις διαπραγματεύσεις και την συνέπεια των Ελλήνων συνομιλητών τους.

Εντελώς διαφορετική εικόνα είναι αυτή που έχει το ΔΝΤ (όπως αποκαλύπτεται από τους διαλόγους) με την VELKOULESKOU να είναι έξαλλη με τους Ελληνες που “αυτοί οι τύποι συμφωνούν σε κάτι και μετά την επόμενη ημέρα το παρατάνε”.

Για την Ιστορία: οι θέσεις των κ.κ. Τσίπρα και Παυλόπουλου για τις αποκαλύψεις των Wikileaks και την αποπομπή του ΔΝΤ από το πρόγραμμα.

«Οπως έχω καταστήσει και δημοσίως γνωστό, θεωρώ πως από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη έχουν διαμορφώσει τον ESM, τη σημερινή αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπρεπε να την είχε αναλάβει εδώ και καιρό ο ίδιος ο ESM μέσω δικών του έμπειρων στελεχών. Και τούτο διότι, πέραν των άλλων που αφορούν αυτό τούτο το κύρος των Ευρωπαϊκών Θεσμών, η τεχνογνωσία των στελεχών του ESM θα ήταν σαφώς ανώτερη εκείνης των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με βάση την όλη διεθνή προϊστορία του τελευταίου», φέρεται να επισημαίνει ο κ. Παυλόπουλος-λές και είναι ζήτημα τεχνογνωσίας και το όχι το ποιος θα πληρώσει τα 86 δις ευρώ που μάς υποσχέθηκαν με το Τρίτο Μνημόνιο.

«Η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα, και θα ζητήσει εξηγήσεις για τις Θέσεις του Ταμείου. Θα ενημερώσω της ηγεσίες χωρών και θεσμών για τη θέση μας. Δε πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με τη φωτιά και δε θα αφήσουμε τη χώρα και την Ευρώπη απροστάτευτη. Κάποιοι θέλουν να στήσουν νέα κρίση στην Ελλάδα για να επηρεάσουν το δημοψήφισμα στη Βρετανία και να τραυματίσουν την Ευρώπη», ήταν – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – η απάντηση του Πρωθυπουργού.

Tελικά σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην επιστολή του ο πρωθυπουργός εκφράζει την προβληματισμό του για τις αποκαλύψεις. Επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται με όρους αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και εκτιμά ότι η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη κλονίζεται από τις αποκαλύψεις.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός ζητά να ξεκαθαρίσει το Ταμείο εάν αυτά που αποκαλύπτονται είναι επίσημες θέσεις του Ταμείου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα τρία σημεία των διαλόγων που αποκαλύφθηκαν, τα οποία επισήμαιναν νωρίτερα πηγές της κυβέρνησης: Πρώτον, για το ότι τα στελέχη του Ταμείου αναφέρονται στην πρόκληση πιστωτικού γεγονότος με σκοπό να βρεθεί η χώρα σε οριακό σημείο ώστε να υποκύψει στις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ. Χαρακτηρίζουν το πιστωτικό γεγονός με κυνικό τρόπο ως το μοναδικό κίνητρο για συμφωνία και μιλούν ευθέως για χρεοκοπία της χώρας. Δεύτερον, ότι συσχετίζουν την υπόθεση της Ελλάδας με το δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ρισκάροντας συνολική πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη. Τρίτον, ότι διατυπώνουν την πρόθεση τους να απειλήσουν ακόμη και την Γερμανίδα καγκελάριο, κα Μέρκελ, με σκοπό να την εξαναγκάσουν να προσχωρήσει στις θέσεις τους.

Από τις διαρροές δεν φαίνεται να ακολουθείται η γραμμή εκδίωξης του ΔΝΤ που προτείνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/kp-480/