Γέλα, είναι μεταδοτικό…

wpid-wp-1463211765639.jpeg

image

Περισσότερο απ’ τις προηγούμενες η φαιορόζ κυβέρνηση φαίνεται ότι πάσχει από κάποιου είδους νευρική (ενδεχομένως και πιο σοβαρή παθολογικά) «αισιοδοξία». Ειδικά όταν νοιώθει ότι «κρατάει στον κόσμο στα χέρια της», κάτι που της συμβαίνει τακτικά.
Άσχετα απ’ την έκβαση των τωρινών διαπραγματεύσεων και τον ζόρικο Μάη, άσχετα από το πως και πόσο θα μπορέσει να πουλήσει στους υπηκόους μια κάποια «συμφωνία για το χρέος», το να ατονίσουν οι «διεθνείς κίνδυνοι», στην ελληνική περίπτωση, δεν σημαίνει υποχρεωτικά ηρεμία. Όταν (και αν) λείψουν οι εξωτερικοί μπαμπούλες, θα υπάρξει περιθώριο για όξυνση των εσωτερικών αντιδράσεων.
Από ποιούς; Τα θυμωμένα μεσοστρώματα ξύνουν τα νύχια τους, και έχουν πράγματι όπλα, πάνω και (κυρίως) κάτω απ’ το τραπέζι. Ας πούμε: η ενοποίηση των ταμείων, αυτό που οι ευγενείς επαγγελματίες μισούν θανάσιμα.

Μπορεί να ψηφίστηκε αλλά πως θα εφαρμοστεί; Ποιά θα είναι η διοίκηση του «υπερταμείου» (κατά την αργκώ των δημοσιογράφων), ε; Τι θα γίνουν οι υπάρχουσες διοικήσεις; Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι στη διοίκηση των τωρινών χωριστών ταμείων; Θα απορροφηθούν όλοι / όλες ή θα γίνουν απολύσεις; Τι θα γίνει με τις ηλεκτρονικές (ή χάρτινες) βάσεις δεδομένων των ταμείων; Πως και πότε θα ενοποιηθούν; Με ποιο software; Με ποια εκπαίδευση στη χρήση τους; Πότε το ενιαίο σύστημα θα γίνει λειτουργικό; Μια δύσκολη έτσι κι αλλιώς ιστορία μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολη αν σαμποτάρεται από μέσα. Κι έτσι ακριβώς θα συμβεί.
Οι ντόπιοι μικροαστοί και μεσοαστοί έχουν μεγάλες δυνατότητες για μακροχρόνιους πολέμους φθοράς εναντίον αποφάσεων που θίγουν τα συμφέροντά τους. Το έχουν αποδείξει επί δεκαετίες. Εξίσου σημαντικό είναι ότι μπορούν, μ’ αυτούς τους υπόγειους πολέμους, να κάνουν την ζωή των πληβείων κόλαση – ειδικά όταν πρόκειται για βασικά ζητήματα δημόσιας διοίκησης – χωρίς να χρεώνονται αυτή την κόλαση.

Έτσι τους σέρνουν απ’ την μύτη και τους επιστρατεύουν για τους δικούς τους σκοπούς. Κι αυτό, επίσης, το έχουν κάνει με επιτυχία πάμπολλες φορές.

image

http://www.sarajevomag.gr/index.html

https://bluebig.wordpress.com

http://wp.me/p43eDq-nBq