ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

wpid-wp-1463231345093.jpeg

ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΖΗΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ «ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ» ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!
Αναφορά βόμβα Εισαγγελέα Αγγελή κατά Κουτζαμάνη και πέντε Εισαγγελέων για μεθοδεύσεις υπέρ του Βγενόπουλου
Πολυσέλιδη αναφορά του Εισαγγελέα Εφετών Γιάννη Αγγελή προς την Εισαγγελία της Αθήνας αλλά και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δημοσιεύει η εφημερίδα«ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

Ο Εισαγγελέας Αγγελής υπήρξε Εισαγγελέας Δικαστικής Συνδρομής ο οποίος είχε ζητήσει από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να αξιοποιηθούν τα στοιχεία που παρείχαν οι Δικαστικές Αρχές της Κύπρου για τη σχέση του Βγενόπουλου με το σκάνδαλο της Λαϊκής, αλλά τελικώς η Εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου όχι μόνο αρνήθηκε αλλά του συμπεριθέρθηκε σκαιά διώχνοντάς τον απο το γραφείο της. Σε αυτό αλλά και άλλα περιστατικά που αποδεικνύουν προσπάθεια κάλυψης του Βγενόπουλου αναφέρεται ο Αγγελής, αποδίδοντας ευθύνες ή αμέλεια σε πέντε ακόμη συναδέλφους του εκτός από την Γκουτζαμάνη: στο Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, στη γνωστή Γεωργία Τσατάνη η οποία αρχειοθέτησε την υπόθεση, στον Εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλο αλλά και άλλους δύο σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου και τον σύνδεσμο της EUROJUST Νίκο Ορνεράκη. Για τους δύο τελευταίους αφήνει να εννοηθεί πως ενδεχομένως να εκτελούσαν εντολές των ανωτέρων τους.

Η Κουτζαμάνη στηρίζει ανοιχτά το Βγενόπουλο

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη αναφορά του Εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη πρέπει να ελεγχθεί Πειθαρχικά και Ποινικά, γιατί συστηματικά παρεμπόδισε την έρευνα για τον Βγενόπουλο. Ο Αγγελής ως Εισαγγελέας Δικαστικής Συνδρομής είχε ενημερώσει την ίδια για τα στοιχεία που παρέδωσαν οι Κύπριοι για τον Βγενόπουλο αλλά όχι μόνο δεν προωθούσε την υπόθεση αλλά επέμενε χωρίς να έχει αρμοδιότητα, με παρεμβάσεις της, να εγκριθούν αιτήματα του Βγενόπουλου για να μην παρασχεθεί δικαστική συνδρομή στην Κυπριακή Εισαγγελία. Στη συνέχεια όταν ο Αγγελής αναγκάστηκε να αναφέρει τα στοιχεία αυτά μέσω γραπτής αναφοράς του, η Κουτζαμάνη τον φώναξε στο γραφείο της και αφού του φέρθηκε με άσχημο τρόπο γιατί έκανε το υπηρεσιακό του καθήκον, του είπε πως με την τακτική του, «υποστηρίζεις του Κύπριους χωροφύλακες αντί τους Έλληνες» . Με αυτό τον τρόπο η Κουτζαμάνη έδειξε τη σαφή θέση της υπέρ του Βγενόπουλου (χρησιμοποιώντας μάλιστα τον όρο «έλληνες» που χρησιμοποιεί ο Βγενόπουλο για τον ευατό του) χωρίς να έχει αρμοδιότητα για την υπόθεση και την υποτίμηση των Κυπρίων Αστυνομικών Ανακριτών.

Στη συνέχεια η Κουτζαμάνη, πάλι πέρα από κάθε αρμοδιότητά της, ζήτησε να ενημερώνεται προσωπικά για την υπόθεση Βγενόπουλου.

Ντογιάκος, Τσατάνη και η Ράικου

Ο Αγγελής περιγράφει πως με μεθόδευση, η αναφορά που είχε κάνει για να αναφέρει όσα του παρέδωσαν οι Κύπριοι, ανατέθηκε στην Τσατάνη μέσα από συννενόηση της Γκουτζαμάνη με τη Ράϊκου, ενώ ήταν καταγγελίες που αφορούσαν θέματα Διαφθορά και έπρεπε να ερευνηθούν από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Γκουτζαμάνη και Ράϊκου φέρονται να χρησιμοποιούν το επιχείρημα πως πρόκειται για καταγγελίες Ανώτερου Εισαγγελέα, του Αγγελή δηλαδή και έπρεπε να ερευνηθούν από Ανώτερο από αυτόν. Το επιχείρημα όμως αυτό αφορά καταγγελίες που γίνονται κατά Ανώτερου Εισαγγελέα και όχι από Ανώτερο Εισαγγελέα. Έτσι μεθοδεύτηκε το άνοιγμα της έρευνας αυτής από την Τσατάνη και η συσχέτιση αυτής της δικογραφίας με τη βασική του Βγενόπουλου με αποτέλεσμα να κλείσει.

Ο Αγγελής αναφέρεται επίσης σε καταγγελίες που έχει κάνει με άλλη του αναφορά κατά του Ντογιάκου για πιέσεις που άσκησε στην υπόθεση Βγενόπουλου και την απομάκρυνσή του από την Εισαγγελία της Δικαστικής Συνδρομής. Σύμφωνα με τον Αγγελή, ο Ντογιάκος πριν την εκλογή του στη θέση του Προισταμένου της Εισαγγελίας του πρότεινε να τον ψηφίσει «και να μην φοβάται τίποτα».

Ρόλο στην υπόθεση κατά τον Αγγελή έχει παίξει σύμφωνα με την αναφορά, ο Εισαγγελέας Δασκαλόπουλος στον οποίο ανατίθεται συστηματικά η κρίση των αιτημάτων του Βγενόπουλου να μην παρασχεθεί δικαστική συνδρομή στην Κύπρο. Ενώ όμως συμβαίνει αυτό, δηλαδή η έγκριση ή η απόρριψη των αιτημάτων αναλαμβάνεται από έναν Εισαγγελέα, στη συνέχεια, τα αιτήματα που σχετίζονται με την έκδοση των συνεργατών του Βγενόπουλου, παραπέμπονται σε Δικαστικό Συμβούλιο. Δηλαδή η Εισαγγελία Εφετών χρησιμοποιεί δύο μεθοδολογίες (σε όλες συμμετέχει απ ό,τι φαίνεται ο Δασκαλόπουλος) με αποτέλεσμα ο Βγενόπουλος να κερδίζει χρόνο και να μην ανακρίνεται από τις Κυπριακές Αρχές.

Ο Ορνεράκης και η αποπομπή Αγγελή

Ο Αγγελής καταγγέλλει ακόμη πως ενώ είναι Εισαγγελέας Δικαστικής Συνδρομής, με μεθοδεύσεις στις οποίες συμμετέχει και ο εκπρόσωπος της EUROJUST Εισαγγελέας Ορνεράκη, δεν καλείται τον Ιούλιο του 2015 στη συνάντηση ελληνικών και κυπριακών διωκτικών Αρχών για την υπόθεση Βγενόπουλου. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα των Κυπρίων για κοινές συναντήσεις, ενώ όποτε αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, η ελληνική πλευρά εμφανίζει προχρονολογημένο αίτημα για να Προεδρεύει στις συναντήσεις (όποια χώρα ζητά τη συνάντηση αναλαμβάνει και την Προεδρία της διαδικασίας)

Είναι σημαντικό πως η Αναφορά του Εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 25 Απριλίου. Μετά τη διαρροή της, ο Βγενόπουλος εμφανίζεται να κάνει μήνυση κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, δημιουργώντας προκαταβολικά την εικόνα, πως αν κάτι παράνομο συμβαίνει στον Άρειο Πάγο, αυτό αφορά την Προέδρο και όχι την Εισαγγελέα.

Η Αναφορά Αγγελή, ως νομικό επακόλουθο θα έχει προφανώς την εντολή πειθαρχικής έρευνας για τις σοβαρές καταγγελίες. Τέτοια εντολή εξαιτίας της εμπλοκής Ανώνατων λειουργών της Δικαιοσύνης, μπορεί να δώσει μόνο ο Υπουργός Δικαιοσύνης

image

Πληροφοριες από το Κουτί της Πανδώρας

https://hellasforce.com