Μην καρτεράτε να λυγίσουμε…

wpid-wp-1464904573230.jpeg

Γύπες πάνω από τη χώρα μου, ακονίζουν τα ράμφη τους, για να ξεσχίσουν την σάρκα της. Είναι οι ίδιοι γύπες παρελθόντων καιρών και χρόνων.

Τη χώρα μου, που γέννησε ανθρώπους που πρώτοι μίλησαν για πνευματικές αξίες, για ιδεώδη και ιδανικά, για δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη. Στην χώρα μου που από αρχαιοτάτων χρόνων, ο άνθρωπος έστεκε όρθιος ακόμα και απέναντι στους θεούς του. Δεν γονάτιζε γιατί θεωρούσε πως… η «δουλοπρέπεια» προσβάλει και εκείνον που το πράττει κι εκείνον που το αποδέχεται!

Τη χώρα μου που γέννησε ανθρώπους επαναστάτες, που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία, για την τιμή της πατρίδας, για την τιμή της οικογένειας, για την τιμή του ανθρώπου.

Σκέπασαν τον ήλιο της χώρας μου, προκαλώντας σκοτεινιά, χτυπούν φτερά και ράμφη δημιουργώντας έτσι φόβο και πανικό, για να παραλύσει το κορμί και να μην αντισταθεί.

Γιατί ξέρουν καλά πως ή Ελλάδα όταν μάχεται, παλεύει για την δικαιοσύνη, την δημοκρατία, το φως και για την ίδια την ζωή. Παλεύει για την ανθρωπότητα, ενάντια στο σκότος, στο φόβο, στο αίμα. Παλεύει για πνευματικό πλούτο, αξιακό και όχι για πλούτο χρηματιστηριακό!

Το 1940 ήταν η Ελλάδα και πάλι που όρθωσε το κορμί της απέναντι στα «Πάντσερ»

που επεδίωκαν και τότε μια ενωμένη Ευρώπη κάτω από την γερμανική μπότα, την ίδια ώρα που σχεδόν όλες οι χώρες είχαν δηλώσει υποταγή, όπως κάνουν τώρα οι υπουργοί οικονομικών και πρωθυπουργοί.

Και τότε μόνη ήταν και τώρα μόνη της είναι! Τη σημαία της όμως την κάνει σάρκα της, δεν την υποστέλλει. Ήταν ντροπή για κάθε Σπαρτιάτισσα μάνα ο γιος της να γίνει ρίψασπις. Κράτησε το φως της δημοκρατίας και της ελευθερίας αναμμένο. Έκανε κερί το κορμί της για να φωτίσει έστω αμυδρά την σκοτεινιά της Ευρώπης.

Σήμερα ενώθηκαν όλοι οι γύπες για να ξεσχίσουν την Ελλάδα για να μην διαταράξει την Ευρώπη των τραπεζιτών και τοκογλύφων.

Τι σχέση έχει η Ευρώπη των λαών, της δημοκρατίας, της ισοτιμίας, της αξιοπρεπούς διαβίωσης των λαών της, που οραματίστηκαν κάποιοι κάποτε, με την σημερινή!

Αν οι γύπες φύγουν από τον ουρανό σημαίνει πως εξασφάλισαν την σάρκα και το αίμα που χρειάζονταν και θα τους το στέλνουν χωρίς καν να μπουν στην μάχη. Νικητές χωρίς μάχη και απώλειες.

Όπως ακριβώς έστελναν οι Αθηναίοι κάθε χρόνο 7 νέους και 7 νέες, τροφή για τον Μινώταυρο ή όπως ο γύπας έτρωγε τα σωθικά του Προμηθέα.

Δεν τρέφω αυταπάτες. Δεν περιμένω κανέναν Ηρακλή να σκοτώσει τον γύπα ούτε κανέναν Θησέα να σκοτώσει τον Μινώταυρο.

Περιμένω όμως κάποιον Λεωνίδα μαζί με άλλους τριακόσιους να φυλάξουν Θερμοπύλες.

Περιμένω από τον Έλληνα να κρεμάσει επιτέλους όσους ανοίγουν την κερκόπορτα για να επέλθει η άλωση, όσους δείχνουν τα μυστικά περάσματα για να καταλυθούν οι Θερμοπύλες, όσους δείχνουν τα περάσματα να καταλυθεί το Σούλι!

έγραψε το πιτσιρίκι

image