Δεκάδες νεκροί στη Νίκαια της Γαλλίας – Σε συναγερμό η χώρα μετά την τραγωδία

wpid-wp-1468560059159.jpeg

Δεκάδες νεκροί στη Νίκαια της Γαλλίας. Eνας άνδρας έπεσε με ένα φορτηγό πάνω στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να δει τα πυροτεχνήματα που θα εκτοξεύονταν για την εθνική γιορτή της Γαλλίας. Ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι δεν υπάρχει καμιά κατάσταση ομηρίας στη Νίκαια. Συμπλήρωσε πως δεν μπορεί να δώσει «καμιά πληροφορία για τα κίνητρα» του οδηγού του φορτηγού, ο οποίος σκοτώθηκε από την αστυνομία. Τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι σοβαρά τραυματισμένοι είναι 42. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί δημοσιεύθηκαν στις 2.30 (μετά τα μεσάνυχτα) ώρα Ελλάδας, από την τοπική εφημερίδα Nice Matin.

Η νομαρχία είχε κάνει νωρίτερα λόγο περί επίθεσης και συμβούλευσε τους κατοίκους της Νίκαιας να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Στη Νίκαια, η αστυνομία έχει αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον τόπο της τραγωδίας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το όχημα, ένα λευκό φορτηγό, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε δεκάδες συγκεντρωμένους ανθρώπους, προκαλώντας πανικό, αφηγήθηκε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Καθώς το αυτοκίνητο χτυπούσε τους ανθρώπους συντρίμμια εκτοξεύονταν προς όλες τις κατευθύνσεις, συνέχισε ο δημοσιογράφος, συμπληρώνοντας πως άκουσε «τον κόσμο να ουρλιάζει».

Η έρευνα για την επίθεση ανατέθηκε σε δικαστικούς ειδικευμένους σε υποθέσεις τρομοκρατίας, μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ επικαλούμενα εισαγγελικές πηγές.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ – Nice matin (τοπική εφημερίδα της ευρύτερης περιοχής της Νίκαιας)


Πηγή