Mακελειό στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Καλογρίτσα!

wpid-wp-1470252249949.jpeg

Mακελειό στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Καλογρίτσα με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον γενναίο βουλευτή Δημαρά.

Υπέρ του αποκλεισμού Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό για τις άδειες δήλωσε ότι είναι ο συγκεκριμένος βουλευτής.

Η τοποθέτηση Δημαρά έρχεται λίγη ώρα μετά τη καταγγελία του πρώην υπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου ότι το υπουργείο Υποδομών δίνει συμπληρωματική εργολαβία 13 εκατομμύρια ευρώ σε κοινοπραξία που συμμετέχει κατά κύριο λόγο ο εργολάβος Καλογρίτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά πως είναι «υπέρ αυτής της άποψης».

Η τοποθέτηση Δημαρά έρχεται λίγη ώρα μετά τη καταγγελία του πρώην υπουργού Κεγκέρογλου ότι το υπουργείο Υποδομών δίνει συμπληρωματική εργολαβία 13 εκατομμύρια ευρώ σε κοινοπραξία που συμμετέχει κατά κύριο λόγο ο κ. Καλογρίτσας για την κατασκευή οδικού έργου στη Μυτιλήνη.

Κοινοβουλευτικές πηγές ερμηνεύουν την εν λόγω χρηματοδότηση, που θα εγκριθεί και τυπικά την Πέμπτη από αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υποδομών, ως προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης του ομίλου Καλογρίτσα για να διεκδικήσει από θέση οικονομικής ισχύος μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για το θέμα του κ. Καλογρίτσα, επισημαίνοντας ότι ο εργολάβος είναι κουμπάρος δύο υπουργών, του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Από την πλευρά του, με δηλώσεις του στη Βουλή, ο ίδιος ο κ. Σπίρτζης έσπευσε να υποστηρίξει τον κουμπάρο του για τα έργα που έλαβε στον νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι έγινε νέος διαγωνισμός για την Ολυμπία Οδό διότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε κάνει λάθος χειρισμούς.

Ο κ. Σπίρτζης εξαπέλυσε μάλιστα οξύτατη επίθεση στον ΣΚΑΪ, με ειρωνείες για τα τρέιλερ του σταθμού που βάζουν τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με την άδεια του ΣΚΑΪ και τις δανειακές υποχρεώσεις του.

Οι δηλώσεις Σπίρτζη προκάλεσαν την απάντηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, ο οποίος διερωτήθηκε πώς ο κ. Σπίρτζης στοχοθετεί τον ΣΚΑΪ εν μέσω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Διερωτήθηκε μάλιστα αν ο υπουργός θέλει να πριμοδοτήσει άλλο κανάλι.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του κ. Καλογρίτσα, ο κ. Αμυράς είπε ότι «δεν μπορεί ο ένας κουμπάρος να λέει αλλά και ο άλλος άλλα», αναφερόμενος στη γνωστή δήλωση του Πάνου Καμμένου, που είχε ζητήσει να μην δοθεί άδεια στον κ. Καλογρίτσα.

«Πήγαινε στον εισαγγελέα και άσε τα πολλά λόγια περί διαπλοκής και σκανδάλων, προέτρεψε τον κ. Σπίρτζη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Υποδομών πάντως δεν απάντησε το πώς θα γίνει η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τεχνικά κενά στον διαγωνισμό

Στη Βουλή, ο κ. Σπίρτζης επιβεβαίωσε ουσιαστικά το σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Κληθείς από βουλευτές να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, ο υπουργός είπε ότι ουδέποτε ανατέθηκε επισήμως στην Επιτροπή η διενέργεια της δημοπρασίας.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης αναφέρει ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται «απρόσκοπτα».

Απαντώντας εμμέσως σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 13 βουλευτές της ΝΔ, όπου κάνουν λόγο για «διαγωνισμό παρωδία», η γ.γ. Ενημέρωσης αναφέρει ότι είναι νομικά αναγκαίο η κυβέρνηση να περιμένει την κρίση του ΣτΕ για τη νομιμότητα του διαγωνισμού.


Πηγή