H Kαταιγίδα μόλις ξεκίνησε!

wpid-wp-1478663716849.jpeg

Σύμφωνα με το CNBC, η “φωνή του λαού” ή αλλιώς “vox populi”, είναι η φράση που επιλέγουν οι αναλυτές της Citi για να περιγράψουν αυτό που βλέπουν ως μία ισχυρή δύναμη μελλοντικά, τόσο εντός των ΗΠΑ όσο και διεθνώς, την οποία πολλοί επενδυτές δεν έχουν ακόμη αξιολογήσει επαρκώς.

“Ο σημαντικός παράγοντας για τους επενδυτές είναι ότι ο πολιτικός κίνδυνος δεν αυξάνεται απλώς, αλλά αλλάζει” αναφέρει η Citi σε έκθεση για τους πελάτες της. “Το νέο είδος του κινδύνου της φωνής του λαού που ξεπροβάλει στις ανεπτυγμένες οικονομίες έχει αρχίσει να υπονομεύει το πολιτικό κεφάλαιο των κυβερνήσεων και να επηρεάζει την πολιτική τους. Αυτός είναι ένας νέος πολιτικός κίνδυνος που δυνητικά έχει μία απευθείας και σε πολλές περιπτώσεις πολύ άμεση επίπτωση στις προοπτικές της οικονομίας και των αγορών”.

Κατά την Citi, αυτό σημαίνει ότι η αβεβαιότητα θα εμποδίσει την ανάπτυξη και θα καταστήσει τις μετοχές πιο ριψοκίνδυνη επένδυση.

“Υπάρχουν πολλοί τομείς πολιτικής που η αλλαγή στάσης θα μπορούσε να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία: το παγκόσμιο εμπόριο στο πλαίσιο της ανόδου του προστατευτισμού ή μία μετατόπιση από την νομισματική στην δημοσιονομική πολιτική με φόντο το αυξανόμενο χρέος είναι μόνο μερικοί απ’ αυτούς τους τομείς” σημειώνουν οι αναλυτές της Citi. “Όποια κι αν είναι η έκβαση των εκλογών στις ΗΠΑ, το πολιτικό σκηνικό είναι απίθανο να γίνει πιο εύκολο κάποια στιγμή σύντομα και τα πολιτικά αδιέξοδα σπανίως είναι καλά για την εμπιστοσύνη ή την ανάπτυξη”.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή