Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥ… ΣΚΡΟΥΤΖ: Πρώτο θέμα στη Γερμανία η κάρτα Τσακαλώτου με τον διάσημο τσιφούτη

wpid-wp-1482603624091.jpeg

«Ακόμη και οι κάρτες των Χριστουγέννων μπορεί να έχουν πολιτική διάσταση. Αυτό επιβεβαιώνει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με μια ευχετήρια κάρτα που απεικονίζει τον Εμπενίζερ Σκρουτζ».

«Τσιγγούνηδες σαν τον φανταστικό ήρωα της νουβέλας του Ντίκενς υπάρχουν, σύμφωνα με τη ματιά των υπαλλήλων του υπουργείου, ακόμη και σήμερα», γράφει το Spiegel online, σχολιάζοντας τον πρωτότυπο αν μη τι άλλο τρόπο που επέλεξε το ελληνικό υπουργείο οικονομικών να στείλει τις ευχές του.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα η ελληνική κυβέρνηση προσφάτως προκάλεσε εκ νέου αρνητικές αντιδράσεις στους δανειστές όταν εξήγγειλε δώρο Χριστουγέννων προς τους συνταξιούχους, χωρίς όμως προηγούμενη ενημέρωση των δανειστών, οι οποίοι από το 2010 στηρίζουν χρηματοδοτικά τη χώρα.

Η κάρτα του ελληνικού ΥΠΟΙΚ έγραφε τα ακόλουθα:

«Ίσως όλες οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες να έχουν κάποιον φοβερό και τρομερό Εμπενίζερ κλειστό σαν στρείδι που υποδέχεται μέσα στην απέραντη μοναξιά του τα πνεύματα των Χριστουγέννων.

Ίσως και η δική μας χριστουγεννιάτικη ιστορία να μην αποτελεί εξαίρεση. Όμως, φίλοι και συνεργάτες, αγαπητοί και αγαπημένοι, οι δικές μας ευχές είναι πέρα και πάνω από τους Εμπενίζερ αυτού του κόσμου. Δεν το βάζουν κάτω οι ευχές μας, όπως δεν το βάζουμε κάτω κι εμείς.

Χρόνια πολλά και καλά, με υγεία και αγάπη. Με το βλέμμα στραμμένο στους ανθρώπους γύρω μας».

Ο τσιγκούνης Σκρουτζ είναι ο βασικός ήρωας του διάσημου μυθιστορήματος «Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς, που δέχεται την επίσκεψη τριών φανταντασμάτων τα οποία τον προειδοποιούν ότι αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία για να αλλάξει.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή