Ταπεινωτική αποκάλυψη Σόιμπλε για τα παιγνίδια της ελληνικής κυβέρνησης

wpid-soimpleschaubble-bild.jpg

Πρωτοφανής και διαρκής η ταπείνωση Σόιμπλε προς τους κατσιαπλιάδες της κυβέρνησης Συριζαανέλ. Ο Γερμανός υπουργός αποκαλύπτει ότι: Είχαμε βρει λύση για το ελληνικό ζήτημα, αλλά οι Έλληνες ζήτησαν τρεις εβδομάδες προθεσμία για επικοινωνιακούς λόγους!!!

Kι αυτό λίγη ώρα πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup στο Λουξεμβούργο, σε μία από τις πιο αιχμηρές τοποθετήσεις του για την ελληνική κυβέρνηση. Αυτή πια δεν είναι κυβέρνηση, είναι ξεφτίλα! Τι άλλο θα καταπιούν οι βουλευτές του Σύριζα για την καρέκλα;

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε πως οι εταίροι έχουν βρει φόρμουλα που διασφαλίζει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως σήμερα θα υπάρξει συμφωνία για τη χώρα μας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως η ρύθμιση του χρέους θα εδράζεται στη συμφωνία του Μαΐου του 2016, που αναβάλει τις ουσιαστικές αποφάσεις ως την ολοκλήρωση του Μνημονίου, το καλοκαίρι του 2018, και μόνον εφόσον χρειαστεί. Μάλιστα, σύμφωνα με ανταποκριτή της Deutsche Welle, επισήμανε πως εάν αποδειχτεί πως δεν απαιτείται ελάφρυνση, τότε απλώς δεν θα χρειαστεί να γίνει.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως το ΔΝΤ κατά πάσα πιθανότητα θα ενταχθεί απλώς επί της αρχής στο ελληνικό πρόγραμμα, και θα προσφέρει χρηματοδοτική βοήθεια μόνο αφότου οι εταίροι παρουσιάσουν μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ο κ. Σόιμπλε ουσιαστικά επιβεβαίωσε αυτό το μοντέλο, λέγοντας πως το Ταμείο θα προσφέρει μεν δάνεια στην Ελλάδα, αλλά αργότερα.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί χρηματοδοτικά στα πόδια της και να επιστρέψει στις αγορές χρέους έως το τέλος του προγράμματος, το 2018.

Όλες οι πληροφορίες από το Λουξεμβούργο συγκλίνουν πως η ευρω-ομάδα θα δώσει σήμερα το «πράσινο φως» για εκταμίευση της επόμενης δόσης στήριξης, με δεδομένο ότι νωρίτερα το Εuroworking Group έδωσε θετική εισήγηση για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, έστω με δύο αστερίσκους.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το πιθανό μέγεθος της δόσης προσδιορίζεται γύρω στα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Η χώρα μας θα πρέπει να αποπληρώσει οφειλές άνω των 7 δισεκ. ευρώ τον Ιούλιο.

Αίσθηση προκαλεί εν τω μεταξύ συνέντευξη του Δημήτρη Παπαδημητρίου (άλλο φρούτο αυτός) στην εφημερίδα Welt, όπου ο υπουργός Οικονομίας ασκεί σφοδρότατη κριτική στον γερμανό υπουργό Οικονομικών. Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι ο Β. Σόιμπλε μπλοκάρει μια συμπεφωνημένη ελάφρυνση του χρέους και πως κάθε τόσο βρίσκει νέα προσχήματα για να αναβάλει τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων. «Και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει πει ότι εκπληρώσαμε τους όρους. Ωστόσο μετά άλλαξε γνώμη. Αναρωτιέται κανείς τι κρύβεται πίσω από αυτό. Δεν τον έχω γνωρίσει ακόμη και δεν θέλω να είμαι αγενής, αλλά η συμπεριφορά του μου φαίνεται ανέντιμη», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημητρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιχειρηματολογία του ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και υλοποιεί μεταρρυθμίσεις, ο έλληνας υπουργός Οικονομίας επικαλείται και τη μείωση των συντάξεων, λέγοντας συγκεκριμένα πως «έχουμε εγκρίνει τόσες πολλές μεταρρυθμίσεις, μόλις πρόσφατα μια μείωση συντάξεων κατά 25%».

Σύμφωνα με τον έλληνα υπουργό, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εμποδίζει τη συμφωνία με την Ελλάδα λόγω των γερμανικών εκλογών: «(…) Η Ελλάδα γίνεται εξιλαστήριο θύμα. Η κατανόησή μου για το γεγονός ότι θα γίνουν εκλογές στην Γερμανία αγγίζει τα όριά της. Ο Σόιμπλε πρέπει να πει στους ψηφοφόρους ότι η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθεί. Τότε μπορεί να τους εξηγήσει επίσης ότι η Γερμανία είχε λάβει ελάφρυνση χρέους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ζητούμενο για εμάς δεν είναι η διαγραφή του χρέους, αλλά η μείωση των επιτοκίων και η παράταση της διάρκειας των δανείων. Τα χρήματα δεν πάνε χαμένα», λέει ο κ. Παπαδημητρίου.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή

One Response to Ταπεινωτική αποκάλυψη Σόιμπλε για τα παιγνίδια της ελληνικής κυβέρνησης

  1. Ο/Η Ου-τις Νεστωρ λέει:

    όχι….. όχι για τις καρέκλες, για να σώσουν την χώρα (προσοχή την χώρα δηλ έναν απρόσωπο «χώρο» και μην τολμήσετε να πείτε πατρίδα γιατί οι τσιπροκαμένοι θα σας βάλουν πιπέρι στο στόμα.

Υποβολή απάντησης