ΞΕΝΟΣ ανάμεσα σε ΞΕΝΟΥΣ.

little-girl-grabs-adult-hand

Θέλεις να φύγεις, είπες, διψάς για θάλασσα, για ορίζοντα, για φως. Μακρύς ο χειμώνας. Πήρε παράταση ο αγώνας και σε κούρασε, σε στέγνωσε, σε αφυδάτωσε. Διψάς, διψάς γιατί έτρεξες πολύ μέχρι να κατεβάσεις την μπάλα στη δική σου μεγάλη περιοχή. Θέλεις να φύγεις, είπες, να μυρίσεις άλλο χορτάρι, άλλη βροχή, με άλλο μουσκεμένο χώμα να βραχείς, να βαλτώσεις, να λερωθείς, να στεγνώσεις.

«Ως εδώ», λες παραμιλώντας. Σαν πρωινή προσευχή κάθε μέρα το εξομολογείσαι στην παρέα φωναχτά, σιωπηλά, στον ήλιο, στη σκιά σου, στον καθρέφτη, στα βιβλία, στα γυαλιά σου. Τα ραγισμένα.

Είναι στιγμές που φτάνεις στο πιο μακρινό σου όριο, αυτό που ποτέ δεν μπορούσες να προσδιορίσεις, γιατί ποτέ δεν πίστεψες ότι θα φτάσεις. Έτσι είναι όμως. Θέλει δύναμη το άλμα του ψύλλου κι ας μην του φαίνεται. Κι ας μη σου φαίνεται. Θέλει θυμό. Εσωτερική παρόρμηση. Ένστικτο. Τόλμη. Πίστη. Θέλει τη δύναμή του, τη φυγόκεντρο. Αυτή που θα σε εκτοπίσει μακριά σε νέα, άγνωστη τροχιά.

Οι σκέψεις μέσα σου κοχλάζουν. Πόσες φορές κάνουμε πίσω στη ζωή, πόσες ευκαιρίες χαρίζουμε, πόσες ζωές σπαταλάμε σε λάθος δωρολήπτες, πόσο χρόνο παγώνουμε, πόσες στιγμές εγκαταλείπουμε ατελεύτητες χωρίς προορισμό. Πόσο συχνά νιώθεις την ανάγκη να περπατήσεις μόνος, να χαθείς μέσα στο πλήθος, να γίνεις ξένος, αδιόρατος, ελάχιστος, να τραγουδήσεις και να βουβαθείς, να κλάψεις δυνατά και να γελάσεις σιωπηλά και η σιωπή σου να γίνει το πιο ηχηρό μανιφέστο σου;

Ποιος είναι ο άνθρωπός σου, ο καημός σου, ο οδηγός σου, ο ορισμός σου; Βλέπεις κάποιους ανθρώπους και το νιώθεις, το διαισθάνεσαι πως και να σε φάνε δεν θα σε χορτάσουν. Και άλλοι πάλι που η τύχη τους φέρνει μπροστά σου, μπορούν μόνο με το νεύμα και την αύρα τους να σε κάνουν μονομιάς όλο δικό τους έτσι απλά χωρίς καμιά συνθήκη, άνευ όρων και ορίων.

Είναι αυτοί που στην άπνοια θα σου δώσουν το φιλί της ζωής, στην ξηρασία τον ουρανό που λαχταράς, στη δυσκολία βατήρα να την υπερπηδήσεις. Αυτοί είναι. Αυτοί οι λιγοστοί.

εγραψε το πιτσιρικι

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°