ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ πλήρωσε ο ελληνικός λαός σε ορκωτούς λογιστές για τον αναδρομικό έλεγχο στα «Πόθεν έσχες» των βουλευτών, όμως η υπόθεση Καρατζαφέρη αποκαλύφθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία κάποιας κυρίας. Εντελώς τσάμπα, δηλαδή. Ούτε η διακομματική επιτροπή που ασχολήθηκε επί πολλούς μήνες με το θέμα κατάφερε να εντοπίσει τις offshore, παρ’ ό,τι αυτές είχαν δηλωθεί από το 1994.

Τόσο ο πολιτικός κόσμος όσο και οι ελεγκτικές αρχές πιάστηκαν, κατά την επιεικέστερη άποψη, στον ύπνο και κανείς δεν γνωρίζει αν έχουν εξιχνιασθεί όλες οι πτυχές της υπόθεσης.
Βέβαιο είναι ότι ο πρόεδρος του Λαός όχι μόνο είχε οφσόρ για τη συνεργασία του με εμπόρους όπλων, αλλά με βροχή ερωτήσεων βουλευτών του κόμματος του έκανε ισχυρή πολιτική παρέμβαση στα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ κατά τις συζητήσεις για το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου είχε απαιτήσει το υπουργείο εθνικής άμυνας.
Όλα αυτά είχαν περάσει στο ντούκου, μέχρι την ανώνυμη καταγγελία για τις παράκτιες εταιρείες του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής αποφάσισε την παραπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη δικαιοσύνη για ανακριβές πόθεν έσχες, ενώ παράλληλα θα ζητήσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο να γίνει κατάσχεση των 1.650.000 ευρώ που προήλθαν από την οφσωρ εταιρεία του. Πρόκειται για κακούργημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Catalina Ltd είναι αυτή που δέχθηκε τα δύο επίμαχα εμβάσματα ύψους 1,65 εκ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ. Στο πόρισμα αναφέρεται επίσης πως η άλλη υπεράκτια εταιρεία ονόματι Homeric ιδρύθηκε στις 28 Οκτωβρίου το 1983, αλλά δεν δηλώθηκε ποτέ.
Τα ευρήματα, λοιπόν, συνηγορούν στο ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναμένεται να ελεγχθεί και για τα τρία κακουργήματα: Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποβολή αναληθούς πόθεν έσχες και παράβαση του νόμου για τις εξωχώριες εταιρείες.

apodytiriakias.gr