Πιτσιρίκο, πες του Γιάνη…

Sam Provata Psifizoyn kai meta sfaksimo

Γεια σου Πιτσιρίκο. Μόλις διάβασα τον εξής τίτλο σε ενημερωτικό site “Βαρουφάκης: Οι πολίτες μπορούν πλέον να ζουν χωρίς τον φόβο των απολύσεων και των περικοπών” και κόντεψα να δακρύσω!

Πιτσιρίκο, πες του Γιάνη ότι οι απολυμένοι να απολυθούν δε φοβούνται Γνωρίζει τα νούμερα της ανεργίας πιστεύω. Εδώ κάποιοι απολύουν έγκυες γυναίκες.

Επίσης ενημέρωσέ τον ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δεν παίρνουν ολόκληρο τον ήδη μειωμένο μισθό τους αλλά κάτι ψηλά έναντι για τσιγάρα και καφέ… οπότε για ποιες περικοπές μιλάει. Οι πραγματικοί μισθοί πλέον δεν είναι κουτσουρεμένοι αλλά κατακρεουργημένοι.

Εδώ σε μεγάλες εταιρίες -βλέπε WIND, Vodafone, πρόσφατα Cyta- γίνονται «όργια» σε βάρος των εργαζόμενων.

Να φροντίσει αυτός και το «σινάφι» του να κάνουν κάτι για αύξηση της απασχόλησης και των αποδοχών, που μας είχαν τάξει ότι θα γίνει άμεσα.

Ενημέρωσέ τον ότι δεν τρώνε όλοι κουτόχορτο στην Ελλάδα, και όσο θριαμβευτικά ανέβηκαν στην εξουσία, τόσο απότομα μπορούν να γκρεμοτσακιστούν.

Να τους πεις ότι αυτά του τα γράφει κάποιος που είναι άνεργος – δουλεύει μαύρα 3μιση χρόνια τώρα για να ζήσει την οικογένεια του.

Και εάν θέλει να δει την πραγματική κατάσταση στην αγορά, να κάνει μια βόλτα με τα πόδια, να μπει σε διάφορα μαγαζιά,να ρωτήσει τους ανθρώπους πόσα χρωστάνε στον ΟΑΕΕ και σε δάνεια, πόσοι από αυτούς τη «βγάζουν» κάθε μήνα. Αυτό να κάνει.

Α, και Γιάνη, δεν γίνεται παιδί μου να δίνεις τόσες πολλές συνεντεύξεις, πότε θα δουλεύεις μετά;

Σ’ ευχαριστώ Πιτσιρίκο και εύχομαι καλά μυαλά στους κυβερνώντες!

Γιώργος

(Αγαπητέ Γιώργο, εγώ θα σου έλεγα να μην δίνεις και μεγάλη σημασία στους τίτλους των ενημερωτικών σάιτ, γιατί, συνήθως, δεν έχουν καμία σχέση με το κείμενο που ακολουθεί ή με το τι πραγματικά ειπώθηκε από κάποιον. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα· συμβαίνει και στο εξωτερικό, από όπου μας ήρθε αυτή η «μόδα». Τα σάιτ θέλουν επισκέψεις, για να έχουν διαφημίσεις, για να βγάλουν χρήματα. Οπότε, να είσαι κάπως δύσπιστος. Κατά τα άλλα, νομίζω πως τα ξέρει αυτά που γράφεις ο Βαρουφάκης. Αλλά περιμέναμε να γίνουν πρώτα όλα αυτά, χάσαμε πέντε χρόνια όπου όλα γίνονταν χειρότερα, για να αλλάξουμε κυβέρνηση και να γίνει υπουργός Οικονομικών ο Βαρουφάκης. Οπότε, Γιώργο, ξεκίνα να μιλάς στους ανθρώπους δίπλα σου γιατί αυτοί είναι το πρόβλημα, δεν είναι ο Βαρουφάκης. Αν το πρόβλημα ήταν ο Βαρουφάκης, θα ήταν πολύ απλά τα πράγματα. Θα τον αλλάζαμε, και όλα θα ήταν υπέροχα. Να είσαι καλά.)

Πιτσιρίκο, πες του Γιάνη…