ΟΡΓΗ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ Μήνυμα προς Τσίπρα> Θα κάνεις την Ελλάδα Β. Κορέα

SavedPicture-201562320582.jpg

Διόλου ικανοποιημένο με τις ελληνικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν τον ΦΠΑ, τις συντάξεις αλλά και τους νέους φορολογικούς συντελεστές για επιχειρήσεις, εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενα ασφαλείς πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, στέλεχος του ΔΝΤ επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία έχει, ήδη, υποστεί εντυπωσιακή υπέρ-φορολόγηση και ως εκ τούτου η επιβολή επιπλέον φόρων θα πλήξουν περαιτέρω την ανάπτυξη, κάτι που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη διόγκωση του χρέους.
Επίσης το ΔΝΤ εκφράζει ορισμένες, αν και όχι τόσο επιθετικές, αντιρρήσεις σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, με τους εκπροσώπους του Ταμείου να φέρεται ότι έχουν ενημερώσει τους Ευρωπαίους ότι δεν είναι «ευχαριστημένοι» με τις νέες ελληνικές προτάσεις, με μοναδική ίσως εξαίρεση τα μέτρα που αφορούν τον προϋπολογισμό.

Το ΔΝΤ θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί σε βάθος προκειμένου να καταστεί περισσότερο φιλική προς τις επιχειρήσεις, καθώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο η ανάπτυξη θα καταστεί, μακροπρόθεσμα, βιώσιμη.
Άλλωστε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε χθες – μετά το πέρας της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης – οι νέες ελληνικές προτάσεις «υπολείπονται αρκετά σε σύγκριση με αυτά που περιμέναμε», υπονοώντας σαφώς ότι το ΔΝΤ επιθυμεί αλλαγή τους, προκειμένου να τις στηρίξει.

Την ίδια ώρα το γερμανικό πρακτορείο MNI, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του οι πιστωτές συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις και «εργάζονται με την ελπίδα ότι οι αντιρρήσεις του ΔΝΤ θα καμφθούν έως τη Σύνοδο της Πέμπτης».
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι μπορεί, τελικώς, να υπάρξει ένας συμβιβασμός, προσθέτοντας ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει εισέλθει και η παράταση του ελληνικού προγράμματος για ένα εξάμηνο, δηλαδή έως τα τέλη του 2015.

Επίσης το ΜΝΙ υποστηρίζει ότι η ΕΚΤ μπορεί να εκταμιεύσει τα κέρδη που έχει από τα ελληνικά ομόλογα, μέσω του ειδικού προγράμματος SMP, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 3,3 δισ. ευρώ.
Σαφώς πρόκειται για ποσό το οποίο καλύπτει πλήρως τα 1,5 δισ. ευρώ που θα πρέπει να καταβληθούν στα τέλη του μήνα στο ΔΝΤ.

kourdistoportokali.com