Ένας Φίλης την ημέρα, την λογική την κάνει πέρα!

wpid-wp-1460378666143.jpeg

Το πρωί, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ήταν προσκεκλημένος σε ραδιοφωνική εκπομπή για να σχολιάσει την επικαιρότητα, τη ν αξιολόγηση, την εκλογολογία που έχει ξαναβγεί στις δημοσιογραφικές ρούγες και τις “μεταρρυθμίσεις” που μεθοδεύει στον τομέα ευθύνης του προκειμένου να… αποδιαλύσει τον χώρο της παιδείας, δημόσιας και ιδιωτικής.

Χαίρομαι και απολαμβάνω να παρακολουθώ την επιχειρηματολογία και τον ειρμό της σκέψης του κ. Φίλη. Φυσικά, και την εκφορά του λόγου του, την ήρεμη δύναμη που αποπνέει, την βεβαιότητα ότι είναι κάτοχος της μιας και μόνης αλήθειας επειδή είναι… αριστερός και μέλος της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Έχει απαντήσεις και εξηγήσεις για τα πάντα όλα, δεν υπάρχει τομέας που να μην τον παίζει στα δάκτυλα, δεν έχει αμφιβολίες για τα αίτια των όσων συμβαίνουν γύρω μας (πάντα “φταίνε οι άλλοι…”!), δεν έχει την παραμικρή επιφύλαξη περί της ορθότητας των κυβερνητικών πολιτικών. Ούτε, βεβαίως, και για την αποτελεσματικότητά τους…

“Εξηγούσε”, λοιπόν, δια μέσου των ερτζιανών, ότι η αποφασιστική στάση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, η καθαρότητα και το δίκαιο των  θέσεών της, θα οδηγήσουν οσονούπω στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης (δεν καταδέχθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι αυτό το “οσονούπω” έπρεπε να έχει έρθει… πέρσι τον Οκτώβριο!) χωρίς πρόσθετες θυσίες για την κοινωνία πέραν εκείνων για τις οποίες δεσμεύθηκε η “πρώτη αφορά αριστερά…” κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι. Προσπέρασε, επίσης, την παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι εξ αιτίας αυτής της (νέας) 7μηνης καθυστέρησης της διαπραγμάτευσης, η οικονομία επιβαρύνθηκε, το κόστος των μέτρων ανέβηκε, εξ ου και οι δανειστές πιέζουν για πρόσθετες επιβαρύνσεις. Με ένα απλό “ αυτό οφείλεται στις εμμονές του ΔΝΤ και σε κύκλους της Ευρώπης που επιβουλεύονται την Ελλάδα…”, ξεμπέρδεψε.

“Εμείς, δεν θα κόψουμε συντάξεις, όπως έκαναν οι προηγούμενοι με αποτέλεσμα να τις μειώσουν κατά περίπου 40%…”, ξεκαθάρισε ο κ. Φίλης, με φωνή παλλόμενη από αριστερή περηφάνια. Οι μειώσεις των επικουρικών, η αύξηση της “έκτακτης” εισφοράς αλληλεγγύης, η άγρια φορολογία των συντάξεων πάνω από το όριο… ασύστολου πλούτου των 1200 ευρώ (μεικτά…) μηνιαίως, η πρόσθετη απομείωση του πραγματικού εισοδήματος με την αύξηση του ΦΠΑ στις ΔΕΚΟ, της επιβολής επιπλέον φόρου σε καύσιμα, κινητά, τσιγάρα, ποτά, η καθιέρωση “ειδικού τέλους” στην συνδρομητική τηλεόραση, είναι κατά τον υπουργό “άλλο ζήτημα…”, που απορρέει από τις προβλέψεις του μνημονίου Τσίπρα! Το οποίο, θα του θυμίσουμε εμείς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι… δεν το πιστεύει και δεν θα το εφαρμόσει, αλλά θα το αντικαταστήσει από το περιβόητο “παράλληλο πρόγραμμα” (αιωνία του η μνήμη) με το οποίο ως λάβαρο πήγαμε στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου…

Και μιας και ο λόγος περί πρόωρων εκλογών, ο δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Φίλη αν τις θεωρεί πιθανές, όπως φημολογείται, είτε επειδή δεν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση (οπότε, “καήκαμε…”, όπως έχει εξομολογηθεί ο Τσακαλώτος…), είτε λόγω αδυναμίας να εγκριθούν τα μέτρα από την Βουλή. Και εδώ, η υπουργάρα κυριολεκτικά έσκισε!

“Πιστεύετε ότι στο σημείο που βρίσκεται η χώρα, θα έκανε καλό να ξαναγίνουν εκλογές; Για τέταρτη φορά μέσα σε 16 μήνες; Σε τι θα συνέβαλαν για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο;”… κατακεραύνωσε τον “αναιδή” δημοσιογράφο. Κι” όταν αυτός του απάντησε “σε τίποτε, αλλά κι” εσείς προκαλέσατε  αναιτίως εκλογές τον Γενάρη του ’15, καταφύγατε σ” ένα ανούσιο δημοψήφισμα εξ αιτίας του οποίου έκλεισαν οι τράπεζες πέρσι τον Ιούνιο, και… ξανακάνατε εκλογές πέρσι τον Σεπτέμβριο για να περάσετε το μνημόνιο…”, ο γίγας Φίλης τον …αποστόμωσε με το φοβερό επιχείρημα, “άλλο εμείς, εμείς κάναμε εκλογές όταν το θεωρούσαμε απαραίτητο!”

Η λογική, σηκώνει τα χέρια ψηλά…

image

http://www.crashonline.gr/