Χρειάζεται πολύ βαζελίνη για …να… την… χωνέψεις.

SavedPicture-2015623154914.jpg

Δυστυχώς κάτω από την πίεση και τους εκβιασμούς των δανειστών η ελληνική Κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει τις μέγιστες υποχωρήσεις, οι οποίες θα πονέσουν πολύ τον ελληνικό λαό.
Μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι κερδίζει την άμεση μείωση των συντάξεων και μισθών και να κρατάει τις κόκκινες γραμμές, αλλά εμμέσως θα μειωθούν και οι μισθοί και οι συντάξεις.
Η κύρια μείωση των μισθών θα προκληθεί μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Η κυβέρνηση στις τελευταίες προτάσεις της δέχεται την επαναφορά των ασφαλιστικών εισφορών πριν από την μείωσή τους.
Απώλειες στους μισθούς θα προκύψουν σε όλου τους μισθωτούς, όποιο μισθό και αν λαμβάνουν.
Η πρόταση αυτή της ελληνικής Κυβέρνησης έγινε προκειμένου να μην υπάρξουν νέες απώλειες για τις συντάξεις και για το ότι θα γίνουν κρατήσεις υπέρ των ταμείων. Θα αυξηθούν κατά 1% και έτσι αντίστοιχα θα είναι και η μείωση του κάθε εργαζομένου.
Παραδείγματα:
-Μισθωτό με μισθό στα 700 ευρώ θα δει μείωση περί τα 80 ευρώ το χρόνο
-Μισθωτό με μισθό στα 1.000 ευρώ θα δει μείωση περί τα 120 ευρώ το χρόνο
-Μισθωτός με μισθό στα 1.500 ευρώ θα δει μείωση περί τα 180 ευρώ το χρόνο.
Υπενθυμίζεται πως πέρυσι τον Ιούλιο είχαν πέσει στο 2,9% οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων ενώ είχαν μειωθεί και κατά 1% οι εισφορές των εργαζόμενων.
Οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων θα μεγαλώσουν με την αύξηση του ΦΠΑ όπου αναμένεται προϊόντα της καθημερινής ζωής να ανέβουν στον μεγάλο συντελεστή του 23%.
Η Ελλάδα συμφώνησε να αυξηθεί ο βασικός ΦΠΑ στο 23%.Στο 13% θα είναι μόνο η ενέργεια και τα πολύ βασικά τρόφιμα και στο 6% θα είναι μόνο τα φάρμακα και τα βιβλία.
Επίσης , η Ελλάδα προσφέρει προσωρινή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια αλλά με μια σειρά εξαιρέσεων.
Παρ όλες τις υποχωρήσεις μας – που χρειάζονται και δόση βαζελίνης για να περάσουν – οι αξιωματούχοι που έχουν συσκέψεις τώρα στις Βρυξέλλες θεωρούν ότι είναι δύσκολο να υπάρξει τελική συμφωνία σήμερα καθώς χρειάζονται περισσότερες μέρες για διευκρινήσεις. Δηλαδή να ζητήσουν και άλλες υποχωρήσεις από την ελληνική Κυβέρνηση αφού η τακτική των τοκογλύφων είναι γνωστή. Πόσο κοστολογείς το δακτυλίδι σου; Πέντε; Εγώ το υπολογίζω για ..δύο. Όπερ και σημαίνει πως τα μέτρα των οκτώ δις , μπορεί να γίνουν και …έντεκα.
Η καγκελάριος Μέρκελ, έκανε δηλώσεις και είπε ότι «Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής γίνεται για διαβουλεύσεις και όχι για συμφωνία».

Συντάξεις: Εξι ρυθμίσεις – σοκ για χιλιάδες συνταξιούχους – Ποιοι θα πληρώσουν τον λογαριασμό της συμφωνίας

Ixnos