Good morning Vietnam!

SavedPicture-2015623161251.jpg

Καλημέρα από Νοτιοανατολική Ασία,
Οι ειδήσεις στην Ελλάδα και η ενασχόληση όλων στην Ελλάδα με ελάχιστες εξαιρέσεις γυρνάνε γύρω από το χρέος, την χρεοκοπία, δηλαδή το χρήμα.

Η όλη εικόνα είναι πολύ διαφορετική και κανένας δεν κοιτάζει προσεκτικά όλο το κάδρο. Το χρέος και γενικά ο έλεγχος του χρήματος κατά κύριο λόγο έχει επιτευχθεί σχεδόν εξολοκλήρου σε όλο τον κόσμο. Όμως, αυτό δεν αρκεί για την παγκόσμια κυριαρχία των ολίγων.

Διαφεύγουν της προσοχής τεχνηέντως και επιτυχώς από όλους, δυο πολύ σημαντικές συμφωνίες που, εδώ και μερικά χρόνια, γίνονται εν κρυπτώ, με προοπτική το 2017 να έχουν εφαρμοσθεί.

Πρόκειται για τις TTIP και TPP. Η πρώτη αφορά άμεσα και την Ελλάδα.

Οι δυο αυτές συμφωνίες είναι πανομοιότυπες. Στην μεν πρώτη εμπλέκονται οι ΗΠΑ, Καναδάς, Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, στην δε δεύτερη οι ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν για αυτές τις συμφωνίες είναι ελάχιστες και κρατούνται μυστικές από εθνικά κοινοβούλια και πολίτες.

Όσον αφορά τις χώρες που θα υπογράψουν, οι όροι θα είναι αμετάκλητοι και υπεράνω εθνικών κοινοβουλίων και νόμων.

Στην ΕΕ, αυτή η συμφωνία θα υπογραφεί από τις Βρυξέλλες και θα είναι απόλυτα δεσμευτική για όλα τα κράτη-μέλη.

Η προώθηση αυτών των συμφωνιών αποτελεί πρωταρχικό σκοπό για τις ΗΠΑ και για τις μεγάλες εταιρείες που συμμετέχουν και διαμορφώνουν τους όρους.

Σκοπός πλέον δεν είναι η συσσώρευση μόνο χρήματος, ο σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι ο έλεγχος της τροφής και των υδάτινων πόρων.

Όποιος ελέγχει την τροφή και το νερό ελέγχει όλο τον πλανήτη, αποφασίζει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Αν κάποιος επισκεφθεί την Αφρική θα καταλάβει τι εννοώ.

Ο έλεγχος της παραγωγής τροφίμων από την ιδιοκτησία της γης, τον σπόρο, την σοδειά και την τυποποίηση μέχρι το ράφι, αυτός είναι ο τελικός σκοπός.

Πρωταγωνιστής σε όλο το εγχείρημα η Μονσάντο των μεταλλαγμένων, με αγορές γης σε όλο τον κόσμο από αμφιλεγόμενα καθεστώτα και εφαρμογής «πρότυπων καλλιεργειών».

Αυτές οι δυο συμφωνίες θα θωρακίσουν τις εταιρείες της Δύσης απέναντι στον Ασιατικό γίγαντα, την Κίνα.

Η Κίνα έχει προχωρήσει και σε αυτό τον τομέα, ιδίως στην Αφρικανική Ήπειρο, οπού ολόκληρες εκτάσεις έχουν νοικιαστεί με μακροχρόνια μίσθωση για καλλιέργειες και έρευνες για ορυκτό πλούτο.

Παράλληλα, έχει πατήσει και στην Λατινική και Κεντρική Αμερική με τον ίδιο τρόπο, δίνοντας υποτίθεται έργα υποδομής έναντι εκτάσεων προς καλλιέργεια. Στην Νικαράγουα ήδη έχει αρχίσει από την Κίνα ο σχεδιασμός για την νέα διώρυγα που θα ενώνει Ατλαντικό και Ειρηνικό.

Όλα αυτά αφήνουν απαθείς όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και, φυσικά, τους Έλληνες.

Οι δυο αυτές συμβάσεις, εάν περάσουν, θα υποδουλώσουν όλο τον κόσμο. Εδώ κάτω, και στην Ταΐλάνδη και στο Βιετνάμ, συζητούνται.

Στην Ταϊλάνδη ήδη το βιώνουν οι αγρότες του Βορείου τμήματος της χώρας, όπου η γη έχει συγκεντρωθεί στα χέρια μερικών εταιρειών και οι αγρότες έχουν γίνει δουλοπάροικοι· ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ρυζιού, και οι αγρότες πολλές φορές δεν έχουν σπυρί ρύζι για να φάνε.

Οι συχνές ταραχές στην Ταϊλάνδη είναι αποτέλεσμα της ακραίας φτώχειας που επικρατεί. Μια επίσκεψη σε αυτό το κομμάτι της Ταϊλάνδης και όχι στους τεχνητούς τουριστικούς παραδείσους θα μας κάνουν να καταλάβουμε το μέλλον που μας επιφυλάσσουν.

Οι μόνοι που θα μπορούσαν να αντιδράσουν δυναμικά και οργανωμένα και με αποτέλεσμα είναι οι Ευρωπαϊκοί λαοί, μόνο που, από ό,τι φαίνεται, αυτή την περίοδο έχουν πάει για ύπνο στους τεχνητούς παραδείσους που τους έχουν φτιάξει οι τραπεζίτες και οι ολίγοι της παγκόσμιας εξουσίας.

Να είσαι καλά Πιτσιρίκο

Σήμερα σου γράφω από Mui Ne (για αλλαγή να βρέξω και λίγο τα πόδια μου)

Ν.

Vietnam

(Αγαπητέ φίλε, τα κοινοβούλια γίνονται όλο και περιττά. Και οι πολίτες το ίδιο. Η κατάσταση στον πλανήτη είναι κάπως τρομακτική -και το μέλλον φαντάζει ακόμα πιο τρομακτικό- αλλά αυτό έχει κι ένα καλό: δεν θα φοβόμαστε τον θάνατο. Η ζωή στον πλανήτη θα είναι μια κατάρα, οπότε θα λέμε «άντε να πεθάνω να γλιτώσω από όλα αυτό». Την αγάπη μου στο λαό του Βιετνάμ. Να είστε καλά.)