Η φόρμουλα της τρόικα και το σχέδιο Τσίπρα

wpid-wp-1437422449460.jpeg

Σε βαθύ προβληματισμό είχαν πέσει οι γνωστοί κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Το γεγονός πως η συμφωνία επαναφέρει την τρόικα έχει ως αποτέλεσμα να μην ξέρουν ούτε πως να την αποκαλούν στο εξής, ούτε πως να την κυκλοφορούν.

Το Μπράσελ Γκρουπ ήταν μια κάποια λύσις. Κάτι στα ξενοδοχεία, κάτι στα Παρίσια. Καλά ήταν όπου δεν τους έπαιρνε μάτι ο λαός.

Η τρόικα πάλι, όχι. Πλέον η τρόικα, επιστρέφει στα αγαπημένα της υπουργεία και οι υπάλληλοι ήδη ετοιμάζονται για την υποδοχή της.

«Ψάχνουμε “φόρμουλα” για να μην έρθει η τρόικα στο Υπουργείο» έλεγαν το πρωί της Δευτέρας.

Ώσπου, η λύση βρέθηκε.

Άλλωστε, δεν μπορούσε να γίνει και αλλιώς. Σήμερα η τρόικα όχι μόνο επιστρέφει στα υπουργεία. Αλλά και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και στην Τράπεζα της Ελλάδος, και στο Μουσείο της Ακρόπολης, και όπου αλλού τραβάει η όρεξή σου ζαργάνα μου.

Απόψε πληρώνω εγώ.

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θέλει να επαναληφθούν οι εικόνες των προηγούμενων χρόνων με τα αυτοκίνητα με τα φιμέ τζάμια που έκλειναν τον δρόμο έξω από τα υπουργεία, με τα ΜΑΤ να μπλοκάρουν τον δρόμο και τους διαμαρτυρόμενους να φωνάζουν και να συλλαμβάνονται.

Τόσο κόπο έκανε να τις ξεχάσουμε τόσους μήνες.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η μετακίνηση της τρόικα να γίνεται με ελικόπτερο. Με αυτόν τον τρόπο, ούτε οι δρόμοι θα κλείνουν, ούτε το πόπολο θα συναντά τον συμπαθή Τόμσεν και την παρέα του στην είσοδο του εκάστοτε υπουργείου.

Βέβαια ο Τόμσεν την έκανε από την παρέα, αφού πήρε προαγωγή. Αφήνει όμως στο πόδι του τους καλύτερους.

Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρέφερ (EKT), ο οποίος αντικατέστησε πρόσφατα τον Κλάους Μαζούχ. Αυτή είναι η καυτή τριάδα που το επόμενο διάστημα θα αναλάβει την ελληνική διακυβ… εχμ, συγνώμη, τον έλεγχο της ελληνικής διακυβερ… εχμ, σόρυ πάλι, τον έλεγχο της εφαρμογής του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση ήθελα να πω.

Βέβαια, το κόλπο του Τσίπρα μπορεί και σε αυτή την περίπτωση να είναι πολύ πιο υποχθόνιο, και έχει ως εξής:

Με την μετονομασία της τρόικα σε θεσμούς πριν από λίγους μήνες, συνέβαλλε άθελά του στην ωραιοποίηση της τριανδρίας των δανειστών.

Με την επαναφορά της τρόικα, το τερατώδες της πρόσωπο θα γίνει ξανά φανερό σε όλους.

Έτσι λοιπόν, τους πείθει να έρθουν ξανά στην Ελλάδα, και εκεί που αμέριμνοι θα κάνουν μπούκες στα υπουργεία της χώρας και θα βάζουν τα χέρια τους σε οποιοδήποτε έγγραφο και στοιχείο του ελληνικού κράτους επιθυμούν, ο Αλέξης θα τους πιάσει στον ύπνο.

Εκεί που δεν θα τον περιμένουν, θα τους συλλάβει η αστυνομία του Πανούση, θα τους απελάσει με το πρώτο αεροπλάνο, μαζί με τον μνημόνιο που θα έχει κρύψει στον χώρο των αποσκευών τους, και θα φύγουν την ώρα που ένας δράκος* θα τους πετάει φωτιές.

Μετά θα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πως απελαύνει και τον Άδωνι, τον Θεοχάρη και την υπόλοιπη τρόικα εσωτερικού, και ζήσαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα.

*Φυσικά και δεν υπάρχουν τέτοιοι εν έτη 2015. Απλώς τον έβαλα στην σκηνή για να μη μου λέτε μετά πως είναι ωραίο το παραμύθι μου αλλά δεν έχει δράκο.

CommentsVisit website
ΡεμπελίσκοςToday, 22:24