Ραπτομηχανές

wpid-wp-1441134827506.jpeg

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κέντρισε τη γούνα πολλών με ανεξάντλητα ράμματα και με ταχύτητα ραπτομηχανής | EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
01.09.2015, 21:07 | Ετικέτες:  ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, Αριστερά, βουλευτές, ΕΣΗΕΑ
Συντάκτης: Δημήτρης Νανούρης
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Συνήθως. Στον πάλαι ποτέ ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν έχουν τέτοιες προκαταλήψεις. Ο αρχηγός του εμφανίστηκε περήφανος στο βήμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης για την «παρακαταθήκη της ηθικής ανάτασης και της δημοκρατίας που αφήνουμε πίσω μας. Γιατί την κορυφαία στιγμή της σύγκρουσης κόντρα στο φθαρμένο πολιτικό σύστημα, το δημοψήφισμα ήταν μια κορυφαία στιγμή ανάτασης για τον ελληνικό λαό».

Κουβέντες εύληπτες, μετρημένες και άκρως προεκλογικές. Μπορεί η ανερμάτιστη διαπραγματευτική μας τακτική να οδήγησε στο τρίτο και επαχθέστερο Μνημόνιο, αλλά όλα κι όλα, εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους, διότι εξυψώσαμε όσο ποτέ άλλοτε το πολίτευμα του Κλεισθένη, αναστήσαμε, ούτως ειπείν, τον Περικλή, δίνοντας την κρίσιμη ώρα τη δυνατότητα στο πόπολο να εκφράσει τη δική του βούληση, για να την υπερασπιστούμε στα διεθνή φόρα.

Ορρωδούν μπροστά μας οι αχρείοι εκπρόσωποι του παλαιοκομματισμού, οι οποίοι ουδέποτε διανοήθηκαν να εισηγηθούν παραμονές Δεκαπενταύγουστου στη Βουλή, μαύρα μεσάνυκτα που βγαίνουν οι βρικόλακες, εκατοντάδες σελίδες αιμοσταγών μέτρων αδιάβαστες, άψαλτες και άκλαυτες, χωρίς καν να δοθεί ο λόγος στους βουλευτές και με εξόφθαλμα αντισυνταγματικές τροπολογίες. Εμείς όχι μόνο τολμήσαμε, αλλά τους εξευτελίσαμε κι από πάνω, εξαναγκάζοντάς τους να τα ψηφίσουν.

Ιδροκοπήσαμε και καταφέραμε, πά” να πει, να δώσουμε μια σύγχρονη διάσταση στους δημοκρατικούς θεσμούς, ευθυγραμμισμένη με τις εντολές των επικυρίαρχων Ευρωπαίων. Στο ζήτημα του δημοψηφίσματος επιδείξαμε δεξιο-τεχνία ταχυδακτυλουργού μετατρέποντας το «όχι» σε «ναι», προτού προλάβουμε την επαύριο να πιούμε την πρώτη τζούρα του ναι και όχι της παρηγοριάς, παρεΐτσα με τους πρεσβευτές του φαύλου παρελθόντος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ντελαλούν και με το δίκιο τους τα απίστευτα επιτεύγματά τους σε επτά μόλις μήνες διακυβέρνησης. Πάει να τους τα χαλάσει, εν τούτοις, η πρόεδρος της Βουλής, ανακοινώνοντας χθες, στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, τη συνεργασία της με τη νεότευκτη Λαϊκή Ενότητα. Συνεπέστατη με τις αρχές της ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ώρας και μιλούσε τέσσερις. Κέντρισε τη γούνα πολλών με ανεξάντλητα ράμματα και με ταχύτητα ραπτομηχανής.

Ιδιαζόντως καυστική, χαροποίησε τους φίλους της και εκνεύρισε τους αντιπάλους της, οι οποίοι σιγοτραγουδούν τελευταία την επιτυχία των Γιώργου Καζαντζή, Γιάννη Τσατσόπουλου «Αχ, Zωή κάτι μου κρύβεις/ κάτι μαγικό που το ποθώ/ πως περνάς και νιώθω να τ” αγγίζω/ όσο το αποθώ». Το εν λόγω άσμα, παρεμπιπτόντως, θα πουν μαζί η Λιζέτα Καλημέρη και η Φωτεινή Βελεσιώτου, σε συναυλία προς τιμήν της δεύτερης, αύριο βράδυ στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Απόρησα με την επιστολή του συναδέλφου Κλέαρχου Τσαουσίδη στη χθεσινή «Εφ.Συν.». Με αποκαλεί ανθρωπάκο επειδή έγραψα πως «στο υπουργείο Παιδείας ξεκουφαίνει το νιάου νιάου της Κιάου», ενώ έχει δεκάδες άλλους λόγους να μου αποδώσει τον χαρακτηρισμό. Τον πληροφορώ πως τρέφω βαθιά εκτίμηση τόσο σε εκείνη όσο και στον σύζυγό της Νίκο, με τον οποίο, εκτός απ” το εγχείρημα της «Εφ.Συν.», μοιραζόμαστε τις Κυριακές στο γήπεδο την ίδια ερωμένη. Ακόμα κι αν το σχόλιό μου θεωρηθεί από κάποιους άκομψο ή άστοχο, ο ίδιος δεν θα με παρεξηγούσε ποτέ, γνωρίζοντας πως δεν υποκρύπτει ίχνος κακής προαίρεσης. Ευχαριστώ που έγινα αφορμή να αναδείξει ο επιστολογράφος μας ορισμένες παθογένειες της εφημερίδας. Θα τις λάβουμε υπ” όψιν και θα γίνουμε καλύτεροι, δίνοντάς του την ευκαιρία να μας αγοράσει ξανά.

http://www.efsyn.gr/arthro/raptomihanes