Σιγά μην σκίσουν τα καλσόν τους. Πάλι τα βατράχια θα την πληρώσουν .

wpid-wp-1441692166112.jpeg

Για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο το CBS news προετοίμασε την κοινή γνώμη για αυξημένη πιθανότητα εμπλοκών ρωσικών και αμερικανικών μαχητικών πάνω από τη Συρία!
Σοκαρισμένοι οι τηλεθεατές είδαν ζωντανά την μετάδοση η οποία τους πληροφορούσε ότι οι Αμερικανικές Υπηρεσίες πληροφοριών αιφνιδιάστηκαν (για ακόμη μια φορά) αφού εντόπισαν έναν πύργο ελέγχου και μονάδες που θα φιλοξενήσουν χιλιάδες ρώσους στρατιώτες και προσωπικό στη Λαττάκεια!
Την ίδια στιγμή τους ενημέρωσε ότι η Ρωσία έχει αιτηθεί τις απαραίτητες άδειες πτήσεων, για μαχητικά και στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη με προορισμό τη Συρία!
Το CBS News μετέδωσε ότι το Αμερικανικό Πεντάγωνο ξεκίνησε να εξετάζει πολεμικά σενάρια εμπλοκής ρωσικών και αμερικανικών μαχητικών που θα «επιχειρούν» κατά του ISIL πάνω από τη Συρία!
Αμερικανοί αναλυτές είναι σίγουροι πως η Ρωσία ετοιμάζεται να εμπλέξει μαχητικά αεροσκάφη στη Συρία, για την πραγματοποίηση εναέριων προσβολών κατά στόχων των τζιχαντιστών που απειλούν την Συρία και γι αυτό το λόγο δηλώνουν πως πρέπει να προετοιμαστούν για το «worst case» σενάριο…
Άλλωστε, ο Β.Πούτιν παραδέχτηκε σε πρώτη φάση το εύρος της ανάμειξης της Ρωσίας στη Συρία λέγοντας πως » η Ρωσία παρέχει εκπαίδευση και εξοπλισμό με ρωσικά όπλα στο συριακό στρατό» ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής εμπλοκής στην περιοχή λέγοντας πως μέχρι στιγμής αυτό δεν είναι ακόμη «ώριμο» να συμβεί. Προετοίμασε δηλαδή την κοινή γνώμη για την κάθοδο χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών…
«Να λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάτι τέτοιο σήμερα – μέχρι στιγμής είναι πρόωρο να το συζητάμε. Αλλά ήδη παρέχουμε στη Συρία στρατιωτικό υλικό και εκπαιδεύουμε τα στρατεύματά της, με όπλα μας», δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Μετά το αρχικό σοκ, οι ΗΠΑ αντέδρασαν μέσω του Υπουργού των Εξωτερικών τους, Τζον Κέρι, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τις αναφορές περί ραγδαίας ρωσικής στρατιωτικής ανάπτυξης στη Συρία σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογο του, Σεργκέι Λαβρόφ.
Παράλληλα, το προχώρησε απειλώντας ευθέως τη Μόσχα με κλιμάκωση λέγοντας:
«Αν αυτές οι αναφορές είναι ακριβείς, αυτές οι πράξεις θα κλιμακώσουν τη σύγκρουση, θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερες απώλειες αμάχων, θα αυξηθούν οι προσφυγικές ροές και θα υπάρξει ρίσκο σύγκρουσης με τον συνασπισμό κατά του ISIL που επιχειρεί στη Συρία! Ουσιαστικά προαναγγέλοντας το ρεπορτάζ του CBS News…
» Το Αμερικανικό Πεντάγωνο προετοιμάζεται για σύγκρουση με Ρωσικά μαχητικά πάνω από τη Συρία»….

Μέσα σε όλα έχουμε και την μυλωνού της Ελλαδίτσα που δήθεν μπορεί να κλείσει τον εναέριο χώρο στους…. Ρωσους. Με τις ….σφεντόνες θα το κάνει;

Η Μόσχα προειδοποιεί Αθήνα: «Εχθρική ενέργεια αν κλείσετε τον εναέριο χώρο σας στα αεροσκάφη μας»

http://ixnos.blogspot.com/2015/09/blog-post_20.html