ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ

wpid-wp-1446033159828.jpeg

Διαβάζοντας κάθε μέρα τις εφημερίδες και το διαδίκτυο, παρατηρούμε την πολιτική ζωή του τόπου να κινείται τόσο νωθρά και χωρίς βηματισμό ώστε να θυμίζει κατάσταση μετά από ατύχημα εγκεφαλικά νεκρού.

Η κυβέρνηση η οποία μας έριξε πάνω στα βράχια το περασμένο καλοκαίρι, προσπαθεί τώρα να μας δείξει ότι δεν υπάρχει ούτε γάτα ούτε ζημιά και ψάχνει τρόπους να βάλει στο κάδρο της ζωής των πολιτών νέα μέτρα, δυσβάσταχτα, χωρίς να το αντιληφθούν οι πολίτες και ξεσηκωθούν. Νέες τεχνικές προπαγάνδας έρχονται στο προσκήνιο και ο ελληνικός λαός περιμένει να φαγωθεί σαν το μικρό ψάρι. Ένα νέο επικοινωνιακό παίγνιο παίζεται επίσης στις πλάτες του λαού με τις τιμωρίες των ΜΜΕ και τον έλεγχο κάποιων βουλευτών-υπουργών, έλεγχοι που δεν πείθουν όμως τον πολίτη για την ειλικρινή πρόθεση της κυβέρνησης, κυρίως δε, όταν στην διάρκεια αυτών των μηνών θάφτηκαν αρκετές δικογραφίες, έκλεισε ο φάκελος Κωνσταντοπούλου με την επιτροπή ελέγχου και ουδείς ελέγχθηκε.

Είναι δε προφανές ότι ο πρωθυπουργός έχει απλώσει παντού δικούς του δημοσιογραφίσκους ώστε να απαλύνουν τον πόνο των πολιτών με ψευτοϋποσχέσεις ισοδύναμων που δεν πρόκειται όμως να υπάρξουν στα ήδη υπογεγραμμένα μνημονιακά μέτρα.
Από την άλλη, πιο νωθρή από ποτέ η αξιωματική αντιπολίτευση, θα κλείσει το μαγαζί ή δεν θα κλείσει; Ο ΕΝΦΙΑ πέρασε ως σημαιοφόρος (που θα καταργούσε ο νυν πρωθυπουργός) και έπονται και άλλα μέτρα ενώ ουδείς ασκεί αντιπολίτευση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πρώην Υπουργός Υγείας, υπηρέτησε τα μνημόνια άριστα, έγινε ο καλύτερος συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και των Γερμανών, όπως ο ίδιος μας είπε, δεν αντιπολιτεύεται ούτε καταφέρεται κατά των μνημονιακών μέτρων, ασχολείται με τα επικοινωνιακά και κουτσομπολίστικα τρικ των ΜΜΕ και υπόσχεται στο λαό τι ; Ένα τέταρτο μνημόνιο ;

Ο Μεϊμαράκης… βαρύς, μόλις λίγο πριν έχασε τις εκλογές. Εκτός από αψιμαχίες με τον Τσίπρα τύπου «σε στηρίζω δεν σε στηρίζω», δεν έχει να προτείνει κάτι άλλο, είναι παλαιάς κοπής και ξέρει καλά να διατηρεί ισχυρές πολιτικές φιλίες. Οι φωνές του και οι μαγκιές του όμως, θα βγαλουν την Ελλάδα από τα προβλήματα ;

Ο Κυριάκος Μητσοτακης, τη μια θέλει να τον δούμε όχι σαν γιο του Κωνσταντίνου και γόνο οικογενειοκρατίας και από την άλλη ποστάρει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί τον μπαμπά του. Προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι…ελέφαντας, ότι δεν είναι συναισθηματικά συνδεδεμένος με τα μνημόνια ενώ είχε τη δύναμη στο Υπουργείο του κάποτε να είναι δίκαιος και να μεταρρυθμίσει σωστά αυτή τη χώρα και δεν το έπραξε. Έχει χάσει την αίγλη του στη Β’ Αθηνών που είναι η εκλογική του περιφέρεια ενώ τα τελευταία 2-3 χρόνια χάνει συνεχώς υποστηρικτές.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας πήγε κόντρα στον Σαμαρά, τώρα στον Καραμανλή. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα διαλύσει τις εστίες οικογενειοκρατίας και τους μαθουσάλες στη ΝΔ, όμως δίνει μια ελπίδα. Γόνος και αυτός πρώην πολιτικού δεν μπήκε τυχαία στην πολιτική ζωή του τόπου, από τη μια νεανικός με υποσχέσεις και με φανταστικά οικονομικά αποτελέσματα στα διοικητικά του, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Θα μπορέσει να ανταπεξέλθει με τους βαρώνους των Αθηνών και της ΕΕ ; Θα μπορέσει να ασκήσει καθαρή και δυνατή αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα ώστε να μην νιώθει ανίκητος και συνεχίσει την αλαζονική κυβερνητική πολιτική του ;

Αν δεν σταθεί κάποιος ως αντίπαλον δέος, οι Έλληνες θα αντιμετωπίζουν καθημερινά νέα προβληματα και θα εξοντώνονται με ανεύθυνες πολιτικές που στο τέλος θα φέρουν τα ίδια αποτελέσματα, με την υπογραφή πάντα της τρόικα. Ο ελληνικός λαός ξέρει καλά τι του συμβαίνει, παρακολουθεί αλλά δεν ασχολείται, φοβάται για το τι θα πληρώσει σύντομα και ανησυχεί για την εξωτερική πολιτική. Βλέπει ως άστρο της Βηθλεέμ αυτόν που θα ορθώσει ανάστημα στο ΣΥΡΙΖΑ και θα τον αντιπολιτευτεί σωστά, με συνέπεια, ορμή και λογική. Τον ΣΥΡΙΖΑ που ο ίδιος λαός υπερψήφισε για να τελειώσουν τα βάσανά του, οι φορολογίες που έρχονται ως τσουνάμι δε θα κρατήσουν για πολύ το λαό παρατηρητή.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΚΑΣ

ithesis

http://www.triklopodia.gr/