ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ!

wpid-wp-1445972334237.jpeg

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης «ξαναχτύπησε» με νέες του δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm 97,8 για τον ΦΠΑ λέγοντας πως: «Αν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες, προτιμώ το 23%. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να πληρώνουν 23% στο κρέας για να στείλουν κάποιοι τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο».

«Δεν υπάρχουν προνομιούχοι και μη προνομιούχοι, όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι. Εγκαλέστε με για τα κενά. Η ουσία είναι το δημόσιο σχολείο», τόνισε ο Νίκος Φίλης και σημείωσε: «Το δημόσιο σχολείο θέλουμε να ενισχύσουμε και όχι την ιδιωτική εκπαίδευση».

Ο υπουργός με προκλητική διάθεση συνέχισε υποστηρίζοντας πως εάν μια οικογένεια θέλει να στείλει το παιδί της στο ιδιωτικό σχολείο, είναι δική της υπόθεση και θα πρέπει να πληρώσει το κόστος!

Πριν λίγες ημέρες (21/10) ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε σύγχυση, φρόντισε να ρίξει ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά, προχωρώντας σε μια ομολογουμένως απίστευτη δήλωση, αφού χαρακτήρισε «πενταροδεκάρες» την επιβολή ΦΠΑ 6% στα φροντιστήρια και 13% στα ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια!

Ενώ ο κ. Φίλης σαν καλός μαρξιστής που είναι, θέλει να αλλάξει και τον χαρακτήρα των θρησκευτικών στα σχολειά μας, καθώς σε γραπτή απάντηση που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή, μετά την ερώτηση βουλευτή των ΑΝΕΛ, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε πως είναι αναγκαία η αναμόρφωση του μαθήματος των θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας.

Ο Ν. Φίλης είχει δείξει βέβαια κάποια δείγματα για την… όχι και τόσο μεγάλη του αγάπη σε οτιδήποτε ελληνοχριστιανικό τον Μαΐο του 2015, καθώς η υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους, του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας, αλλά και η περιφορά τους για προσκύνημα σε νοσοκομεία, μπήκε στο στόχαστρο του τότε κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φίλης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, αναρωτήθηκε, «Τι δουλειά έχουν τα λείψανα να τριγυρνάνε από εδώ κι από κει; Υπάρχει ένα θέμα σεβασμού που πρέπει να έχουμε απέναντι στη λαϊκή θρησκευτικότητα, όχι, όμως, να αποδίδουμε τιμές αρχηγού κράτους στα λείψανα μιας Αγίας».

Μάλιστα δεν δίστασε να επισημάνει δεικτικά ότι επί ημερών της νέας κυβέρνησης έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα δυο αρχηγοί κρατών, το «Άγιο Φως» και τα «λείψανα της Αγίας Βαρβάρας»!

Αυτός ο άνθρωπος, κυρίες και κύριοι, είναι υπουργός Παιδείας, καταστρέφει οικονομικά τις ήδη πτωχευμένες ελληνικές οικογένειες, προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων και… αρνείται την γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού. Ναι, πολύ σωστά διαβάζετε, είναι αρνητής των 353.000 ψυχών που έστειλε στον θάνατος ο Μουσταφά Κεφάλ.

Ο υπουργός στις 20 Αυγούστου 2014, είχε γράψει ότι ο όρος γενοκτονία δεν ισχύει στην περίπτωση των διώξεων των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Και ούτε λίγο, ούτε πολύ θεωρεί ως εθνικιστικές απόψεις τα περί γενοκτονίας….Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «Τα περί Γενοκτονίας ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας. Γι’ αυτό και το ελληνικό κράτος ποτέ δεν προέβαλε στα διεθνή φόρα θέμα αναγνώρισης αυτής της «Γενοκτονίας», σε αντίθεση με τους Αρμένιους, οι οποίοι επεχείρησαν και πέτυχαν για τη δική τους περίπτωση απόφαση της γαλλικής Γερουσίας. Αντιθέτως, η κυβέρνηση Σημίτη, με υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου, είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει τη σημασία της απόφασης περί Γενοκτονίας, μετά μάλιστα την αντίδραση της τουρκικής πλευράς. Η απόφαση αναδεικνυόταν σε «αγκάθι» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.»

Και ας θυμηθούμε και τον… αντιμνημονιακό Ν. Φίλη, καθώς στις (10/03/2015 στην εκπομπή enikos) είχε δηλώσει πως θα ακυρώσουμε το διαγωνισμό για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, συγκεκριμένα είχε πει τα εξής: «Η σύμβαση αυτή θα τεθεί υπό την κρίση της νομιμότητας και του δημοσίου συμφέροντος», διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν πολλά εναλλακτικά επενδυτικά σχήματα. Έθεσε, μάλιστα, ως παράδειγμα το σχήμα του Ελ. Βενιζέλος στο οποίο συμμετέχει και το ελληνικό δημόσιο και «είναι επικερδές για την Ελλάδα και για τους επενδυτές». «Δεν θέλουμε να δώσουμε τα αεροδρόμια σε ιδιώτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, τονίζοντας ότι οι επενδύσεις πρέπει να είναι προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.»

Τελικά λίγους μήνες αργότερα τα 14 αεροδρόμια ξεπουλήθηκαν σε γερμανικά συμφέροντα…

Ο… Πάγκαλος του ΣΥΡΙΖΑ, (ελέω διαστάσεων), οφείλει να ζητήσει μία συγγνώμη απ’ όλους τους Ελληνες και επιτέλους κάποιος να τον μαζέψει.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΟΥΛΙΑΣ

ithesis

http://www.triklopodia.gr/