Μπήκαν στον πόλη … οι ληστές

wpid-wp-1448218433145.jpeg

Κρατάτε βήμα σταθερό
Κι έχουμε ακοίμητον εχθρό!

Πολύ παλιά, όταν τα πεύκα ονομάζονταν ακόμα, πίτυες, έξω από τις αρχαίες πόλεις μεσουρανούσαν οι ληστές. Μπορεί οι νόμοι μέσα στις πόλεις να ήταν λίγο καλύτεροι, ή λίγο χειρότεροι, αλλά οι ληστές δεν ήταν τίποτα περισσότερο, από απλοί παράνομοι.

Στην αρχαία Εθνική, Αθήνα- Κόρινθος, δραστηριοποιούνταν τρεις διαβόητοι ληστές, που η φήμη τους φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Ο Σκίρων, στην Κακιά Σκάλα, ο Σίνης ο Πιτυοκάμπτης στις αρχαίες Κεχριές και ο πατέρας του τελευταίου, (κατά μια εκδοχή), Πολυπήμενος, γνωστός και ως Προκρούστης, στην Ιερά Οδό, κοντά στο Δαφνί. Ο Σκίρων δε φτάνει που λήστευε τον ταλαίπωρο διαβάτη, τον υποχρέωνε να του πλύνει τα πόδια στην άκρη του γκρεμού, και την ώρα που αυτός ήταν απασχολημένος, του έδινε μια κλοτσιά και τον έριχνε από τον γκρεμό στη θάλασσα και τότε… έβγαινε μια τεράστια χελώνα και έτρωγε τα κομμάτια του. Ο Σίνης, αφού πρώτα λήστευε τους ανθρώπους, τους έδενε σε λυγισμένα πεύκα που τους έσκιζαν στα δυο. Εξ ου και το παρανόμι Πιτυοκάμπτης. Ο Προκρούστης, παρέσερνε, στο όνομα της φιλοξενίας, τα θύματά του και τα ακρωτηρίαζε ή τα εξάρθρωνε, ώστε να τα προσαρμόσει στο κρεβάτι όπου τα έδενε. Αγριότητες της αρχαίας εποχής θα πείτε. Σωστά.

Έκτοτε η ανθρωπότητα προόδευσε. Υιοθέτησε νόμους για τη διαφύλαξη της ζωής, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του κάθε ανθρώπου. Υιοθέτησε, αόριστος. Στο παρελθόν. Γιατί σήμερα εξαιρούνται από το αριθμητικό Σύνολο, της έννοιας «κάθε άνθρωπος», όλοι οι άνθρωποι που ζουν στη Λιβύη, το Ιράκ και τη Συρία, στην Αφρική, στη Νιγηρία, στη Λιβερία, στο Σουδάν, στην Αιθιοπία,στο Πακιστάν, στην Ινδονησία, στην Ουκρανία, οι φτωχοί στην Αμερική, την Αγγλία, τη Γαλλία, στην Ελλάδα, στην Τσετσενία, στην Κίνα…

Σήμερα, αιώνες ολόκληρους μετά τη μυθική εποχή του Θησέα, οι Ληστές μπήκαν μέσα στις πόλεις και ασκούν την εξουσία. Ασκούν το ληστρικό τους έργο σύμφωνα με νόμους που αυτοί ορίζουν. Έχουν την άνεση να νομοθετούν σήμερα και την επαύριο να αλλάζουν τον χτεσινό νόμο με άλλο, νέο, αυριανό. Το Κράτος- Ληστής, μέχρι το Φλεβάρη του 2015 και στη διάρκεια 30 μηνών, έχει ψηφίσει 23 Νόμους για τη φορομπηξία, με 177 άρθρα, 71 φορολογικές διατάξεις, 111 υπουργικές αποφάσεις και 138 διευκρινιστικές εγκυκλίους!!! Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όταν με το καλό τελειώσουν τις νομοθετήσεις, και ανακαλυφθούν τα …κρυμμένα ισοδύναμα, οι αριθμοί θα πάρουν τον ανήφορο. Και ενώ προσθέτουν φόρους, αφαιρούν περίθαλψη, παιδεία, μισθούς και συντάξεις.

Οι Τράπεζες- Ληστές από το 2008 και μετά έχουν χρηματοδοτηθεί- «εξυγιανθεί», με εγγυήσεις και δάνεια, με πάνω από 218 δις ευρώ. Ποσό σχεδόν ισόποσο με το ΑΕΠ της χώρας. Αυτό κι αν είναι ο Πίθος των Δαναΐδων. Το Πιθάρι δίχως πάτο. Και να σκεφτεί κανείς πως δεν είναι καν κρατικές. Με τα χρήματα του λαού, ξελασπώνουν ιδιώτες. Για διαφάνεια ξέρουν όλοι να μιλάνε. Πού πήγαν τόσα χρήματα; Ζήτησε ποτέ κανένας να δείξουν στο λαό ποιοι χρηματοδοτήθηκαν με τα λεφτά που θα χρωστάνε και τα τρισέγγονά μας; Σήμερα ζητάνε, ξεδιάντροπα, την εκ νέου εξυγίανσή τους. Στην ξεδιάντροπη απαίτηση, οι πονηρούτσικοι του ΣΥΡΙΖΑ, σαν απά­ντηση, φιλολαϊκή, παραχωρούν όλη την κυκλοφορία του χρήματος, μέσω των πλαστικών καρτών, στους λήσταρχους. Και να οι προμήθειες των τραπεζών για την «εξυπηρέτησή» μας.

image

Δε θέλουμε άλλη εξυπηρέτηση. Τα λεφτά μας χωρίς κάπιταλ κοντρόλ θέλουμε.
Οι δυο σύγχρονες πίτυες, του ιμπεριαλισμού, ΕΕ- ΔΝΤ, σκίζουν στα δυο, χώρες. Οι λαοί «κονταίνονται» στο κρεβάτι του Προκρούστη για να έρθουν στα μέτρα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής ελίτ, ανίκανοι να σηκωθούν από την προκρούστεια κλίνη. Εκατοντάδες κρατικές οικονομίες, έχουν τσακιστεί στις Σκιρωνίδες πέτρες, χωρίς να χρειαστεί καν, η παρέμβαση της δολερής χελώνας.

Μπήκαν στην Πόλη οι Εχθροί- Ληστές. Και επειδή τα βασιλόπουλα τύπου Θησέα, που σκότωσε τους ανωτέρω αναφερόμενους ληστές, είναι σκέτος Μύθος, έχουμε καθήκον να διώξουμε, εμείς μόνοι μας, τους Εχθρούς μας από την Πόλη μας.

image

Πηγή – Λαϊκός Δρόμος