Ο Καραμανλής πέθανε (;) ζήτω ο Καραμανλής

wpid-wp-1454092896004.jpeg

Μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον και εικόνες από το μέλλον κρύβει η σκληρή κατά του Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωση του βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή. Το ύφος της κριτικής κατά του πρωθυπουργού για τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η επίθεση του για τα αποτελέσματα του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πως ο 41χρονος ξάδελφος του τέως πρωθυπουργού της περιόδου 2004- 2009 έχει αποφασίσει να κινηθεί αντίθετα με ορισμένους καραμανλικούς που μιλούσαν για συναίνεση με τον Αλεξη Τσίπρα ενόψει οικουμενικής.

Ήδη ο Κώστας Καραμανλής έχει διαμηνύσει πως θα στηρίξει την αντιπολιτευτική προσπάθεια του νέου αρχηγού Κυριάκου Μητσοτάκη και για το λόγο αυτό δέχθηκε τη θέση του τομεάρχη Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων ενώ στις παραινέσεις γνωστών “κύκλων” να ξεκινήσει αντάρτικο απαντά με τη γνωστή καραμανλική λακωνικότητα πως “η χωρα και το κόμμα δεν θα συγχωρήσουν διαιρέσεις”.

Παράλληλα, ο βουλευτής Σερρών εδώ και καιρό εξαπολύει μύδρους κατά όσων επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τον εξάδελφο του για μικροκομματικούς σκοπούς, διαρρέοντας δήθεν πληροφορίες περί κρυφών σχέσεων με τον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας για “προσωπικά παιχνίδια δήθεν φίλων του τέως πρωθυπουργού”. Σε κάθε περίπτωση, ο βουλευτής αναγνωρίζει πως η ΝΔ πρέπει σύντομα να ετοιμαστεί για να κυβερνήσει, όμως σε αντιθεση με όσους μιλάνε ακόμα στο κόμμα για ‘ρεβάνς” και ανάγκη να συνομιλήσει η ΝΔ με το 38% του ΝΑΙ απαντά πως “θα πρέπει η παράταξη  να παραμείνει μεγάλη και να απευθυνθεί και στο ποσοστό κεντροδεξιών που είπε ΟΧΙ”.

Στην ανακοινωση του σήμερα, ο κ. Καραμανλής τονίζει μεταξύ άλλων πως: «Οι χρήστες μέσων μαζικής μεταφοράς, από τη Δευτέρα θα πληρώσουν το τίμημα του λαϊκισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖA – ΑΝΕΛ. Με τη διακυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, παρά τις πιέσεις της τρόικας, οι τιμές των εισιτηρίων και των καρτών μειώθηκαν αλλά τα έσοδα αυξάνονταν, ενώ ο χάρτης των αστικών συγκοινωνιών αναδιοργανώθηκε.

Η σημερινή Κυβέρνηση πήρε λαϊκίστικες αποφάσεις, όπως οι δωρεάν μετακινήσεις την περίοδο του δημοψηφίσματος – όχι με κοινωνικά κριτήρια – αλλά με τη λογική «όλοι τζάμπα» που είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και τουρίστες να πηγαινοέρχονται δωρεάν από και προς το αεροδρόμιο.

Η δε αποτυχημένη διαπραγμάτευσή της, οδήγησε και στην αύξηση του ΦΠΑ σε 23%. Τώρα, αποφασίζει την κοινωνικά άδικη αύξηση της τιμής εισιτηρίων (από 1,20 σε 1,40 ευρώ) και καρτών.

Ο λαϊκισμός πληρώνεται. Και το εισιτήριό του, δυστυχώς, είναι ακριβό».

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/111982/