Αγωνία για το Καστελόριζο και τα σκοτεινά παιγνίδια των Τούρκων

wpid-wp-1456248722471.jpeg

Mπούρδες («bullshit»), χαρακτηρίζουν οι Τούρκοι την συμφωνία με το ΝΑΤΟ.

Πράγμα που σημαίνει πως τα νησιά του Αιγαίου καθώς μπαίνουμε στην Άνοιξη θα καταληφθούν από ταλαίπωρους πρόσφυγες τους οποίους θα αποβιβάζουν εδώ οι Τούρκοι δουλέμποροι. Μάλιστα προσεκτικοί αναλυτές κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρούν την κίνηση των Τούρκων διακινητών να αποβιβάσουν στο Καστελόριζο, (που έχει συνδεθεί με την είσοδό μας στα μνημόνια), πάνω από 1.000 μετανάστες. Οι Τούρκοι διακινητές είναι σε αγαστή συνεργασία με το παρακράτος της ΜΙΤ και κάθε άλλο παρά τυχαία επέλεξαν το Καστελόριζο. Κι αυτό αν σκεφθεί κανείς ότι ποτέ δεν είχαμε μια σαφή εξήγηση από τον Παπανδρέου για την απόφασή του να αναγγείλει από το συγκεκριμένο νησί την πρόσκληση του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με επίσημη επιστολή του προς το ΝΑΤΟ, ζητάει την άμεση έλευση των πλοίων στην Ελλάδα, ενώ επισημαίνει ότι η Τουρκία τινάζει στον αέρα το σχέδιο της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «έστειλα επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον καλώ να εφαρμόσει την ομόφωνη συμφωνία».

Ακόμη υπογραμμίζει ότι «η Τουρκία έχει εγείρει νέες απαιτήσεις προκειμένου να αναπτυχθούν τα νατοϊκά πλοία. Η Τουρκία προσπαθεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία», ενώ έκανε γνωστό ότι θα επικοινωνήσει με τη Γερμανίδα υπουργό Αμυνας για το ζήτημα.

Έκτακτη ενημέρωση δημοσιογράφων από τον Πάνο Καμμένο

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κάλεσε αιφνιδιαστικά στο πεντάγωνο δημοσιογράγους για να τους πει τις εκτιμήσεις του αναφορικά με τη στάση που κρατάει η Τουρκία.

Με βάση τα όσα είπε ο κ. Καμμένος, η Τουρκία, μέχρι αύριο θα εχει υπαναχωρήσει από τις θέσεις της πιεζόμενη από τις άλλες χώρες, οι οποίες απαιτούν να εφαρμοστεί κατά γράμμα η πολιτική απόφαση που έλαβε το ΝΑΤΟ για την παρουσία της SNMG2 στο Αιγαίο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στις πληροφορίες που  ανέφερε ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους, ο Τούρκος εκπρόσωπος στη στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης Γερμανίας-Ελλάδας-Τουρκίας, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι λεπτομέρειες των προτάσεων προς τη στρατιωτική επιτροπή, είπε οτι όσα λέει η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας δεν πρόκειται να εφαρμοστούν και χρησιμοποίησε τον όρο «bullshit» («μπούρδες»).

Εν τω μεταξύ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς το μεσημέρι όπως έγινε γνωστό υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε.

Ο κ. Τσίπρας, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την αδυναμία της ΕΕ να διασφαλίσει την τήρηση ομόφωνων αποφάσεων σε σχέση με το προσφυγικό, που πάρθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όπως ειδικότερα έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Ρούτε, η οποία αυτή την περίοδο ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στον κ. Ρούτε την δυσαρέσκειά του για την αδυναμία της ΕΕ να διασφαλίσει την τήρηση των όσων συμφωνήθηκαν, ομόφωνα, σε σχέση με το προσφυγικό, κατά την πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αναφερόμενος στην αυριανή συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της Αυστρίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη, οι αποφάσεις που αφορούν την διαχείριση των προσφυγικών ροών να λαμβάνονται συλλογικά και χωρίς αποκλεισμούς.

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/kp-180/