Μακελειό στις συντάξεις για χάρη του Στεργιώτη που ανατίναξε την επένδυση των VLT’s

wpid-wp-1455107317788.jpeg

Σοκ και δέος για όλους τους συνταξιούχους οι οποίοι θα δουν τις συντάξεις τους ακόμα και με το πιο ευνοϊκό σενάριο να μειώνονται κατά 15 με 20%!

Μεγαλύτερη θα είναι η ζημιά σε όσους παίρνουν σήμερα τις ήδη κουτσουρεμένες επικουρικές συντάξεις. Και δεν λίγοι! 800.000 συνταξιούχοι με επικουρική άνω των 150 ευρώ, θα εισπράττουν στο εξής κάθε μήνα μικρότερη σύνταξη από 2 έως και 30%, καθώς από το ταμείο λείπουν 243 εκατομμύρια ευρώ.

Όσα ακριβώς στέρησε ο επικεφαλής της ΕΕΕΠ Αντώνης Στεργιώτης, ο οποίος προκάλεσε την αναστολή του project των VLTs.

Το τραγικό σε όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι από πέρυσι τέτοια εποχή ο λογαριασμός των εσόδων ήταν έτοιμος: με το πιο συντηρητικό σενάριο αν αναπτύσσονταν τα VLTs θα έμπαιναν στα κρατικά ταμεία τουλάχιστον 243 εκατομμύρια ευρώ! Ναι, καλά διαβάζετε! Το ίδιο ακριβώς ποσό!

Όμως η εμμονή του τότε νέου επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής (η θητεία του έχει λήξει από τις 19 Δεκεμβρίου και παραμένει με το έτσι θέλω, δικτατορικά στη θέση αυτή) να αλλάξει νε μια νυκτί τον κανονισμό στο παραπέντε έναρξης του έργου και να διαλύσει στην κυριολεξία όλο τον σχεδιασμό, είχε ως αποτέλεσμα να μην μπει ούτε ένα ευρώ στα κρατικά ταμεία! Έτσι οι συνταξιούχοι καλούνται τώρα να πληρώσουν το μάρμαρο.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο προϋπολογισμός του 2016 (που προσγείωσε το στόχο των εσόδων από VLts στα 100 εκατομμύρια ευρώ) και αυτός με τη σφραγίδα του κλιμακίου των δανειστών θα εμφανίσει δημοσιονομικό κενό καθώς ούτε αυτό το μέτρο, ούτε η επιβολή  των 5 λεπτών ανά στήλη παιχνιδιών του ΟΠΑΠ εκτιμάται ότι θα αποδώσει τα προσδοκώμενα έσοδα. Όσο «σκληροί» και «αδίστακτοι» να παρουσιάζονται οι επικεφαλείς της Τρόικας, ήρθε πλέον η ώρα των «αποκαλυπτηρίων» και η επιβεβαίωση όλων όσων γράφαμε για τις λάθος επιλογές και τη λανθασμένη στόχευση. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι όσο χάνονται έσοδα, και άλλες κατηγορίες πολιτών θα βρεθούν στην ίδια τύχη με τους συνταξιούχους.

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/kp-71/