Γιουνανιστάν…

wpid-wp-1458662384539.jpeg

image

Έχουν περάσει δύο μέρες που υποτίθεται ότι εφαρμόζεται η συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας για την οποία ο Τσίπρας είπε πως ήταν «σημαντική διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας».
Πριν αλέκτωρ λαλήσει λοιπόν έχουμε τις προσφυγικές ροές να αυξάνονται από τα παράλια της Τουρκίας.

Η Τουρκία να στέλνει τοποτηρητές στα Ελληνικά νησιά κατόπιν της συμφωνίας με την Ελλάδα και ένας εξ’ αυτών να έχει διαβατήριο σφραγισμένο από το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ακόμα μια πρόκληση της Άγκυρας.
Την επόμενη ημέρα της συμφωνίας στις Βρυξέλλες και παραμονές της ημερομηνίας εφαρμογής της συμφωνίας τουρκικό δουλεμπορικό έφτασε ανενόχλητο μέχρι την Άνδρο. Πάλι καλά που δεν έφερε τους πρόσφυγες κατευθείαν στο λιμάνι του Πειραιά. Αλήθεια το ΝΑΤΟ που ήρθε στο Αιγαίο με την περίφημη συμφωνία του Τσίπρα και του Καμμένου που βρίσκεται και τι ακριβώς φυλάει; Αληθεύει ότι τα όποια πλοία του ΝΑΤΟ βρίσκονται πίσω από τα νησιά ή στη Σούδα της Κρήτης πχ; Τι σχέση έχει αυτό με την προσφυγική κρίση αλήθεια;
Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο σημείο όπου από τη στιγμή της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας να αδειάζουν τα νησιά και να ξαναγεμίζουν με καινούργιους πρόσφυγες και μετανάστες. Το χειρότερο όλων είναι ότι πλέον ναυλώνονται πλοία και λεωφορεία για να έρθουν αυτοί οι άνθρωποι στην Ηπειρωτική Ελλάδα χωρίς να γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι ούτε το επίσημο ελληνικό κράτος που ακριβώς θα φιλοξενηθούν.
Η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει ως έχει. Κοινώς αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες είναι στην πραγματικότητα στον αέρα. Είχαμε εκφράσει από την αρχή επιφυλάξεις για τη συμφωνία, πολύ περισσότερο είχαμε αρνηθεί τα πανηγύρια του Τσίπρα για «διπλωματική επιτυχία».
Τώρα το αποτέλεσμα είναι σαφές. Η Ελλάδα θα παραμείνει αποθήκη και η Τουρκία θα κάνει τα παιχνίδια της σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας χάρη στην χωρίς έρμα εξωτερική πολιτική και την αδιέξοδη γραμμή του Τσίπρα στο προσφυγικό. Και στο μεταξύ ενώ θα συμβαίνουν αυτά και η Ελλάδα θα εξακολουθεί να είναι χωματερή της Ευρώπης θα καταφθάνουν κατά χιλιάδες οι ευρωπαίοι τοποτηρητές τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ βαφτίζει συνεργάτες … για να ελέγξουν και να εφαρμόσουν μια συμφωνία για το προσφυγικό που αντί να λύνει το πρόβλημα, το οξύνει!
Εύγε.

image

antinews.gr