Tα Ιχνη του Κοριού

wpid-wp-1459660767744.png

19 Mαρτίου 2016_Hilton Athens.

O κ. Poul Thomsen συνομιλεί στο κινητό με τις συνεργάτιδές του κ.κ. Delia Velculescu και  Iva Petrova.

Την ίδια στιγμή ένας αόρατος Koριός καταγράφει με βουλιμία τις συνομιλίες τους.

(Το γεγονός ότι η συζήτηση καταγράφηκε όταν η ίδια (Delia Velculescu) ήταν στο Χίλτον της Αθήνας, δημιουργεί ερωτήματα για το ποιός κατέγραψε την συζήτηση και ποιός την διέρρευσε…), σημειώνει στο άρθρο της στο Liberal.gr η κ. Μιράντα Ξαφά (ξεκίνησε την καριέρα της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσινγκτον το 1980).

Στην συνέχεια συνεργάτης του Κοριού θα αναλάμβανε την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών.

Το πως  έγινε η διοχέτευση του υλικού στο Wikileaks έχει  επίσης ενδιαφέρον:

-Δόθηκε στον ιστότοπο ηχητικό υλικό ή απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας;

-Ηταν ο ίδιος ο κ. Assange (προλόγισε και την αποκάλυψη) ο οποίος παρέλαβε το υλικό;

Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal k. Marcus Walker- θανάσιμα παρατηρητικός-, θα εντόπιζε την “ελληνοποίηση” του ονόματος VELKOULESKOU (αντί VΕLCULESCU) στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο που δημοσίευσε ο ιστότοπος των Wikileaks με εισαγωγικό άρθρο του ίδιου του κ. Julian Assange.

O ιστότοπος έσπευσε να δώσει την εξής απάντηση:«Αυτό θα ήταν ωραίο, αλλά η απομαγνητοφώνηση και η ορθογραφία, η οποία προέρχεται από τον ελληνικό Τύπο, είναι δικά μας»

Τα πήραν όλα πάνω τους στην αυτονόητη προσπάθεια, για την Ιστορία των Wikileaks, να προστατευθεί η Πηγή [ΕΡΓΑΣΙΑ] που παρέδωσε το υλικό με την ίδια ευλάβεια που οι δύο πρώτες προκηρύξεις της 17 ΝΟΕΜΒΡΗ έφταναν στην «Libération».

[Μετά τη δολοφονία του Ρ. Γουέλς τον Δεκέμβριο 1975 και την άρνηση του ελληνικού Τύπου να δημοσιεύσει την προκήρυξη της οργάνωσης, τα μέλη της «Ε.Ο. 17 Νοέμβρη» απέστειλαν την προκήρυξη στον γνωστό φιλόσοφο Ζαν Πολ Σαρτρ, ο οποίος με τη σειρά του την παρέδωσε στην εφημερίδα «Libération». Η προκήρυξη έμεινε στο χρηματοκιβώτιο της εφημερίδας επί δύο χρόνια χωρίς να δημοσιευθεί, και δημοσιεύθηκε τελικά μετά τη δολοφονία του Ευ. Μάλλιου και την αποστολή νέας προκήρυξης από την «Ε.Ο. 17 Νοέμβρη» στη «Libération»].

Μετά από την απαξιωτική για  κάθε άνθρωπο παρακολούθηση των προσωπικών του συνομιλιών (ιδιαίτερα όταν είναι αθώος), έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του ΔΝΤ και του κ. Thomsen προσωπικά.

Η σιωπή του πάντως θα πρέπει μάλλον να ανησυχεί εκείνους που προέβησαν στις Υποκλοπές αλλά και την δημοσιοποίηση των συνομιλιών.

Θα ανεχτεί το Ταμείο μια τόσο ταπεινωτική συμπεριφορά;

Θα αντιδράσει ακαριαία ώστε να εντοπίσει άμεσα των Υποκλοπέα ή θα επιλέξει την Οδό του “Αργού Μαρτυρικού Θανάτου” για τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στις Υποκλοπές των συνομιλιών μερικές εκατοντάδες μέτρα από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα;

Μπορεί άραγε η Πρεσβεία των ΗΠΑ (και οι δορυφόροι τους) να εντοπίσουν τον Κοριό; Εχει παραδώσει ήδη ο κ. Poul Thomsen το κινητό του για τεχνικό έλεγχο;

Άφησε πίσω του ίχνη ο Υποκλοπέας;

Αυτονόητες ερωτήσεις για τις οποίες το IMF θα αναζητήσει απαντήσεις. Αλλωστε δεν μπορεί να επιτρέψει να τσαλακωθεί με τέτοιο τρόπο το κύρος του όποιος κι αν είναι ο Υποκλοπέας-Κοριός. Εάν δηλαδή πρόκειται για Μυστική Υπηρεσία ή κάποιον Ιδιώτη με ανησυχίες και διάθεση για προσφορά…Σημειώστε ότι αυτή την στιγμή τα Βαλκάνια και ιδιαίτερα η Αθήνα είναι τίγκα στους πράκτορες Μυστικών Υπηρεσιών διαφόρων κρατών-γειτονικών και μη…

Εάν σκεφθεί κανείς ότι και στην περίπτωση των Υποκλοπών της Υπόθεσης Vodafone-Tσαλικίδη εντοπίσθησαν τα ίχνη των Κοριών είναι σχεδόν βέβαιο ότι και στην περίπτωση των Υποκλοπών των στελεχών του IMF, η άκρη του νήματος θα οδηγήσει στους δράστες. Αργά ή γρήγορα…

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/kp-483/