Ποιοι στήνουν σκηνικό Οικουμενικής για την επόμενη μέρα

wpid-wp-1464469076431.jpeg

Ένα σκηνικό που θυμίζει ιστό αράχνης χτίζεται αργά και μεθοδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα με την αγαστή σύμπνοια το εγχώριου αλλά και του ευρωπαϊκού κατεστημένου στις Βρυξέλλες.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας φτάνει δεν φτάνει έως το Φθινόπωρο του 2016 παρά τα όσα διακηρύσσει περί εξάντλησης της τετραετίας και εκλογών το 2019. Τα δεδομένα είναι αμείλικτα. Η τελευταία χθεσινή δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας δείχνει το κυβερνών κόμμα να υπολείπεται κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες από τη ΝΔ και τον κυβερνητικό του εταίρο τους ΑΝΕΛ να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο 2%, μετά τη μνημονιακή του μετάλλαξη.

Και αυτό χωρίς να συνυπολογιστούν δύο ουσιαστικά δεδομένα: Πρώτο ότι η πλειοψηφία από το 21% που δηλώνουν αναποφάσιστοι πηγαίνουν πάντα με τον νικητή (ο ΣΥΡΙΖΑ ηττάται καθαρά στην παράσταση νίκης) κι δεύτερον ότι ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί τα ακραία φορομπηχτικά μέτρα που ψηφίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και θα αφαιρέσουν από τις τσέπες των πολιτών τουλάχιστον 5,4 δισ. Ευρώ, οδηγώντας πολλούς από τους συμπολίτες μας στην απόγνωση και την πλήρη εξαθλίωση.

Όλοι περιμένουν ότι το Φθινόπωρο η κοινωνική πίεση προς την κυβέρνηση θα ενταθεί, με απεργίες και διαδηλώσεις, ενώ παράλληλα οι στόχοι των εσόδων από ΦΠΑ και έμμεσους φόρους-που ήδη βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα- ούτε κατά διάνοια δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν.

Το κλίμα αυτό γνωρίζουν πάρα πολύ καλά στις Βρυξέλλες και τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες -κυρίως στο Βερολίνο- τα θεσμικά κέντρα που πλέον καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις τύχες της χώρας έχοντας στα χέρια τους εργαλεία που έδωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το υπερταμείο στο οποίο τοποθέτησε όλα ανεξαιρέτως τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, παραδίδοντας ουσιαστικά και βέτο των δανειστών στη διοίκησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr η εδραία πεποίθηση που έχει αρχίσει και διαμορφώνεται στα κέντρα αυτά που παρασκηνιακά συνομιλούν με την εγχώρια διαπλοκή είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να αντέξει. Άρα όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι για την επόμενη κίνηση. Ή καλύτερα να επιβάλλουν την επόμενη κίνηση πριν καν προλάβει ο σημερινός πρωθυπουργός αναλάβει αυτός πρωτοβουλία κινήσεων.

image

http://www.newsbomb.gr/