Oικογένειες Ελλήνων βγάζουν την τελευταία selfie και εγκαταλείπουν την χώρα

wpid-wp-1464175958965.jpeg

Eλληνες ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθεροι επαγγελματίες στριμώχνουν ολόκληρες οικογένειες στα διαμερίσματα των παιδιών-φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Ακόμη και οικογένειες αγροτών εγκαταλείπουν έντρομοι τη χώρα σε μια απέλπιδα όσο και απαραίτητη προσπάθεια για να γλιτώσουν τον βέβαιο θάνατο μέσα από την τρομακτική φορολόγηση η οποία δεν υπόσχεται έξοδο από το τούνελ όπως έδειξε και η αυλαία του χθεσινού Eurogroup. Δεν διστάζουν να πάρουν στους ώμους τους ηλικιωμένους γονείς τους και να εγκαταλείψουν την Ελλάδα πεζή από τα ελληνοαλβανικά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ελλάδα ΤΕΛΟΣ. Εδώ θα μείνουν μόνο οι ευκολόπιστοι και οι παντελώς ανήμποροι ώστε να τρώνε στη μάπα το σαρδόνιο χαμόγελο του Σταθάκη.

Oύτε τις δόσεις δεν κατάφερε να εξασφαίσει η κυβέρνηση κι αυτές θα δωθούν υπό αίρεση. Έτσι πυκνώνουν οι συναντήσεις στα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας με ξένους δικηγόρους και λογιστές οι οποίοι παραδίδουν οδηγίες μετεγκατάστασης από το ελληνικό χωρίς τέλος κολαστήριο των φόρων για να πληρώνονται οι Καρανίκες όλων των κυβερνήσεων.

Η απελπισία και απόγνωση των Ελλήνων είναι “ζωγραφισμένη” στα 2,7 δις ευρώ που χρωστάνε στους λογαριασμούς της ανυπόληπτης και διεφθαρμένης ΔΕΗ των σκανδάλων και των συνδικαλιστών πολυτελείας.

Οι Ελληνες κάνουν κόμπο το στομάχι, σφίγγουν τα δόντια και εγκατελείπουν την Ελλάδα όπως στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και του 1970 για να περισώσουν ότι μπορούν. Το πιο απογοητευτικό από το χθεσινό Eurogroup είναι ότι δεν άφησε ουδεμία χαραμάδα ελπίδας για το μέλλον. Ούτε καν το μακρινό.

Πως να αφήσει άλλωστε; Ο πρώην Κεντρικός Τραπεζίτης κ. Γιώργος Προβόπουλος που κουβαλούσε μετρητά με αεροπλάνα για να μην χρεοκοπήσει και τυπικά η Κολομβία-Βενεζουέλα των Βαλκανίων προσπαθεί μέσα από την ευγένεια και την διακριτικότητα που τον χαρακτηρίζει να αποδώσει το σκοτεινό σου μέλλον:

Δεν φαίνεται ακόμη πολύ φως στην άκρη του τούνελ, εκτίμησε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος αναφερόμενος στην ελληνική κρίση, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του οικονομολόγου Δημήτρη Ιωάννου, «Ανατέμνοντας την κρίση».

Ο κ. Προβόπουλος έκανε λόγο για απουσία «business plan», δηλαδή εθνικού σχεδίου.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η χώρα εισέρχεται στον όγδοο χρόνο μια κρίσης που θα μπορούσε να έχει διαρκέσει περίπου τρία χρόνια, με 10% – 15% (αντί σχεδόν 30%) μείωση του ΑΕΠ και γρήγορη ανάπτυξη που με τη σειρά της θα άμβλυνε αυτές τις απώλειες. Ακόμη, τόνισε ότι μόνο το 1/3 της προσαρμογής θα έπρεπε να έχει έρθει από τον τομέα των φορολογικών εσόδων, κι αυτό όχι μέσω αυξήσεων των φορολογικών συντελεστών αλλά μετά από παρεμβάσεις για επέκταση της φορολογικής βάσης και μείωση της φοροδιαφυγής. Επεσήμανε επίσης ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εάν εφαρμόζονταν επαρκώς, θα μετρίαζαν τις επιπτώσεις της ύφεσης. Ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι μια χρεοκοπία -την οποία θα προκαλούσε η απουσία της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης- θα είχε ανυπολόγιστες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη εκσυγχρονισμού του κράτους και εξωστρέφειας της οικονομίας, ενώ επεσήμανε ότι ποτέ δεν έγινε μια συζήτηση στη Βουλή για το τι προκάλεσε την κρίση, ώστε να επιτευχθεί μια στοιχειώδης συναίνεση.

image

http://kourdistoportocali.com