«ΚΕΡΑΥΝΟΙ» ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΞΥΔΑΚΗ! – Σκληρή απάντηση στη χλιαρή δήλωση του αναπληρωτή ΥΠΕΞ για την Αγιά Σοφιά

wpid-wp-1465308077048.jpeg

Την οργή του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς και την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στο ναό ότι δεν είναι έλλειψη σεβασμού.

Ο κ. Ξυδάκης είχε δηλώσει: «Το να διαβαστεί ένα θρησκευτικό κείμενο δεν είναι έλλειψη σεβασμού, αντιθέτως έλλειψη σεβασμού θα ήταν να γίνουν απρέπειες».

Ο κ. Καμμένος σχολιάζοντας την δήλωση Ξυδάκη είπε: «Χθες, για πρώτη φορά μετά το 1934, ύστερα από 82 χρόνια, διαβάστηκε μέσα στην Αγιά Σοφιά η πρωινή προσευχή από το Κοράνι κατά τη πρώτη μέρα του Ραμαζανιού. Το παρών μάλιστα έδωσε και ο ΓΓ Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας ο οποίος δήλωση υπερήφανος για το εν λόγω σκηνικό.

Η απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών να εκδώσει ανακοίνωση αργότερα δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση τη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού ο οποίος δεν θεωρεί έλλειψη σεβασμού να διαβάζεται το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφία. Πρόκειται για προκλητική συμπεριφορά η οποία θίγει και προσβάλλει τον ελληνικό λαό δεδομένου πως η Αγιά Σοφία συνεχίζει να αποτελεί διαχρονικό σύμβολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Χριστιανικής Πίστης.

Οι προκλήσεις και εμμονές της Τουρκίας καθιστούν σαφές ότι ουδεμία εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε στη χώρα όσον αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού ενώ η επιθυμία της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οικοδόμημα χτισμένο πάνω στην αλληλεγγύη και το σεβασμό των κρατών μελών, κρίνεται αναμφίβολα ουτοπική».

image

http://www.crashonline.gr