Δεν είναι οι θρησκείες στη μέση βλάκα

wpid-wp-1468653218047.jpeg

Ότι θα βλέπαμε απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος σε live μετάδοση, εντάξει δεν το περίμενα.. Τρεχάτε να σωθείτε, αλλάξτε πλανήτη, όσο μας παίρνει ακόμα…Φοβερό και αυτό που είπε ένας Αμερικάνος πριν από λίγο: «ο κόσμος πήρε φωτιά και δεν κρατάει κανείς μας μάνικα.»

Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω αν το καταλάβαμε, έληξε η μάλλον θα λήξει το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία.

‘Η να το πω πιο σωστά, απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Τσιμπήστε με, τι 24ωρο είναι αυτό το τελευταίο;

Η Γαλλία να οδηγείται επί των πραγμάτων ενεργότερα στη Μέση Ανατολή, 28σέλιδη κυβερνητική έκθεση να δείχνει εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στην 11/9/2001 -καλά 15 από τους 19 αεροπειρατές ήταν Σαουδάραβες- και στην Τουρκία να έχουμε πιθανό πραξικόπημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα Βαλκάνια αλλά και την ευρύτερη κατάσταση στη Μεσόγειο, αλλά και τη Μέση Ανατολή.

‘Ολα μπαίνουν σε μια διαφορετική τροχιά, ενώ τυχόν εγκλήματα εντός της Τουρκίας θα αντιμετωπίζονται ως φυσιολογική εξέλιξη του πραξικοπήματος, είτε αυτό πετύχει είτε όχι.

Δηλαδή, η κατάσταση είναι win-win για την παγκόσμια ολιγαρχία.

Αν επικρατήσει ο Ερντογάν, θα επιβάλλει τρομερή αστυνομοκρατία, ενώ, αν επικρατήσουν οι πραξικοπηματίες, θα έχουμε στρατιωτική χούντα.

Κομπλέ.

‘Οπως και να έχει, Κούρδοι και πρόσφυγες την έχουν πατήσει κανονικότατα.

Πολύ, πολύ επικίνδυνες καταστάσεις αυτές που άρχισαν να λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη.

Δεν είναι οι θρησκείες στη μέση, βλάκα.

Ούτως ή άλλως, υπάρχει μόνο μια θρησκεία εδώ και δεκαετίες, το χρήμα.

‘Οταν τα λιμάνια είναι των Κινέζων, τα τρένα των Ιταλών και τα αεροδρόμια των Γερμανών, μην ανησυχείς, δεν σε πειράζει κανένας.

Τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα είναι που αλληλοσυγκρούονται.

Η αλλαγή της κατάστασης στην Τουρκία -είπα ότι ασχέτως ποιος θα κερδίσει η Τουρκία θα σκληρύνει την στάση της σε πολλά θέματα- συνεπάγεται ότι έχουμε ένα πιθανό ευρύτερο σχέδιο και μια μεγάλη αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ευρώπης, σε συνδυασμό και με την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

Ευτυχώς, η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο οπότε δεν κινδυνεύει.
Πολύ παράξενη η σημερινή ημέρα…

Και που ‘μαστε ακόμα.

Σε λίγους μήνες θα φαντάζουν με όνειρο θερινής νυκτός.

Τι άλλο θα δούμε ρε.