ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ: Διακόπηκε η κυκλοφορία – Δεκάδες ασθενοφόρα στο εμπορικό κέντρο

wpid-wp-1469213908257.jpeg

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο Olympia στην περιοχή Μόσαχ στο βορειοδυτικό Μόναχο μετά από ανταλλαγή πυρών σε κατάστημα αλυσίδας γρήγορης εστίασης.

Μέχρι στιγμής το τηλεοπτικό δίκττο N-TV επικαλούμενο πληροφορίες του υπ. Εσωτερικών κάνει λόγο για τρεις νεκρούς, ενώ πολλά άλλα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για περισσότερους νεκρούς και τραυματίες.

Η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, ενώ όπως υπογραμμίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ είναι ακόμη νωρίς να ειπωθεί κάτι αναφορικά με τον δράστη/ τους δράστες της επίθεσης ή τα ενδεχόμενα κίνητρα. Πάντως πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους δράστες.

Για την ώρα υπάρχουν συστάσεις προς τους πολίτες μέσω του λογαριασμού twitter της αστυνομίας του Μονάχου να αποφύγουν τις επόμενες ώρες δημόσιους χώρους. Παράλληλα ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε μέσα μεταφοράς, τραμ, τρένο και λεωφορεία στο Μόναχο.

Στο μεταξύ η περιοχή αυτήν ώρα έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις σε ακτίνα 500 μέτρων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι μέσα στο εμπορικό κέντρο βρίσκονται ακόμη πολλοί εργαζόμενοι αλλά και απλοί πολίτες που έκαναν τα ψώνια τους. Εικόνες τηλεοπτικών συνεργείων δείχνουν δεκάδες ασθενοφόρα να βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από το εμπορικό κέντρο.


ΠΗΓΗ: Deutsche Welle