Όλη η αλήθεια για τις τηλεοπτικές άδειες που αποκρύπτουν!

wpid-wp-1467810601840.jpeg

Τι ακούμε τις τελευταίες μέρες από τους ένθεν κακείθεν πολιτικούς; Οι μεν μιλούν για εξυγίανση του ραδιοτηλεοπτικού χώρου και οι άλλοι κάνουν λόγο για «για προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης» και κάνοντας λόγο για «μείζον ζήτημα Δημοκρατίας». Τελικά, δεν είναι τίποτα από τα δυο…

Αυτό που δεν μας λένε οι πολιτικοί μας, απ’ όπου κι αν προέρχονται, είναι ότι είναι απόφαση της Ε.Ε. να περιοριστούν οι συχνότητες που δίνονται για τα κανάλια και να δοθούν στην κινητή τηλεφωνία. Η τηλεόραση σταδιακά θα περάσει μέσω ίντερνετ (IPTV) και οι συχνότητες της ψηφιακής (DTV) θα παραχωρηθούν στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (5G) για να αξιοποιηθούν για την αναμετάδοση της ιντερνετικής τηλεόρασης.

Το όλο «project» αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020 και η Ελλάδα απλά “πρωτοπορεί” σε αυτό.

Η απόφαση δημοσιοποιήθηκε σε Δελτίου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Φεβρουάριο του 2016: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-207_el.htm

Η Επιτροπή προτείνει να εκχωρηθεί η ζώνη των 700 MHz για ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 σε όλες τις χώρες της ΕΕ, συμβαδίζοντας με την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G, που προβλέπεται για το 2020. Για να ανταποκριθούν στην προθεσμία αυτή, τα κράτη μέλη θα πρέπει να εγκρίνουν και να κοινοποιήσουν τα εθνικά τους σχέδια για την κάλυψη του δικτύου και την αποδέσμευση της ζώνης αυτής, έως τις 30 Ιουνίου 2017.

Όπως καταλαβαίνετε τα θέματα που θα προκύψουν είναι πολλά και πάνω απ’ όλα η περαιτέρω εξάπλωση κινητής τηλεφωνίας, η μόνη που έχει ανάπτυξη στα αντιαναπτυξιακά χρόνια μας, και ένα από αυτά είναι το θέμα υγείας και όχι μόνο.

Για κάποιο ή κάποιους λόγους, μας θέλουν όλους εξαρτημένους από ένα κινητό, καταργώντας σταθερή τηλεφωνία και τηλεόραση. Ίσως αυτό πρέπει να αρχίζει να μας προβληματίζει.

Όλη αυτή η προώθηση των κινητών και των τάμπλετς, με πακέτα, μοντέλα, μόδα, σέλφις, αναγκαστική χρήση ακόμα και για τράπεζες, google μέχρι και δημόσιες υπηρεσίες, απλά πρέπει να αρχίσει να μας προβληματίζει.

Για να λειτουργήσουν οι γρήγορες ταχύτητες που υπόσχεται η cosmote και η ιντερνετική τηλεόραση απαιτείται ειδικό ρούτερ μέσα στο σπίτι, που ουσιαστικά είναι μια μικρή ιδιωτική αντένα κινητής. Κι αν το wifi είναι ήδη αμφιλεγόμενο για το πόσο βλαβερό είναι, απλά φανταστείτε πόσο θα είναι ένα τέτοιο μόντεμ σε κάθε σπίτι, σε κάθε διαμέρισμα.

Οπότε ούτε οι κομπασμοί περί εξυγίανσης ισχύουν, ούτε τα κροκοδείλια δάκρυα περί δημοκρατίας. Μας θέλουν όλους με ένα κινητό στο χέρι, στο κεφάλι, στην τσέπη.

Γιατί;


http://nea.allnewz.gr