ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! Ο Δραγασάκης προσγειώνει την κυβέρνηση από τα… ροζ συννεφάκια

wpid-wp-1473876263296.jpeg

Σε σύγκρουση κορυφής στο Μαξίμου εξελίσσεται η κριτική που δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά την ομιλία του για το χρέος στη Βουλή.

Σηκώνοντας το… γάντι ο κ. Δραγασάκης απαντά μέσω διαρροών που έκαναν συνεργάτες του και δημοσιεύονται στο διαδίκτυο (newpost.gr). Συνεργάτες του αντιπροέδρου επιτίθενται επιτεθούν σε όσους, και μέσα στην κυβέρνηση, πετούν σε …ροζ συννεφάκια και έχουν καλλιεργήσει κλίμα υπεραισιοδοξίας ενόψει του νέου κύκλου διαπραγμάτευσης, που ξεκίνησε στην Αθήνα. Για την ακρίβεια, από την Αντιπροεδρία κάνουν λόγο για εκείνους που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα -και σε αυτούς τους …υπεραισιόδοξους δεν συγκαταταλέγεται ο πρωθυπουργός, διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές.

Μάλιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζουν ότι η αφορμή όλων αυτών των αντιδράσεων ήταν το θέμα του χρέους και όπως επισημαίνουν ο Γ. Δραγασάκης έχει μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά, επιπλέον έχει άριστη γνώση από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και τις συζητήσεις που γίνονται στα μεγάλα, υπερεθνικά κέντρα αποφάσεων.

Πάντως, πριν κάποιοι σπεύσουν να μιλήσουν για «στρατόπεδα» μέσα στην κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος προσπαθεί να τους προλάβει με τη διαρροή που ακολουθεί, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν «αντιθέσεις και αντιπαλότητες» στο κυβερνητικό σκάφος.

Εξάλλου, ο Γ. Δραγασάκης εκτιμά πως εξέφρασε την άποψη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του χρέους, και επειδή δεν είχε κανένα λόγο να κρυφτεί, δημοσιοποίησε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του, ίσως για να πειστούν και οι τελευταίοι δύσπιστοι.

Όπως, λοιπόν, σημείωναν από την Αντιπροεδρία της κυβέρνησης στη συνομιλία τους με το newpost.gr., «δεν υπηρετούν την κυβέρνηση όσοι απογειώνονται από την πραγματικότητα. Επίσης, όσοι επιχειρούν να ανακαλύψουν αντιθέσεις και αντιπαλότητες εντός της κυβέρνησης. Ο Γιάννης Δραγασάκης εξέφρασε χθες τη θέση του κόμματος και της κυβέρνησης ολοκληρωμένα. Παραπέμπουμε στην ομιλία του που είναι αναρτημένη στο social media του αντιπροέδρου, επίσης στην ιστοσελίδα της Αντιπροεδρίας και την προσωπική του».


Πηγή