ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: «Προσπαθούμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ»

tsakalotos-moskovisi-600x279

Θέμα ανησυχίας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί η Ελλάδα σύμφωνα με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο ευρωπαίος επίτροπος, εξέφρασε την ελπίδα πως θα βρεθεί τελικά λύση για την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στην αξιολόγηση, σημειώνοντας ωστόσο πως η Ευρώπη κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ: «Είμαστε υπέρ της ακεραιότητας της ευρωζώνης», δήλωσε και τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν σφαιρικές λύσεις. «Θέλουμε μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα με ανάπτυξη και απασχόληση» τόνισε ο Π. Μοσκοβισί.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να φτάσει, με τις ελληνικές αρχές, το ταχύτερο δυνατό στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και πως επιθυμεί να λυθεί το θέμα του χρέους.

Ενώ, παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα απόκλισης οικονομιών της Ευρωζώνης και γι” αυτό η Επιτροπή θέλησε να αντιμετωπίσει το θέμα των μακροοικονομικών ανισορροπιών.

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ισορροπίες, είπε ο Π. Μοσκοβισί, η Επιτροπή καλεί τις χώρες που έχουν το περιθώριο στα δημόσια οικονομικά τους, όπως π.χ. η Γερμανία και η Ολλανδία, να το χρησιμοποιήσουν.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
< < ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°




πηγη