Ράβουν… κοστούμι νέων μέτρων – Η Αθήνα περιμένει τη λίστα

tsakalotos-600x275

Τις κρίσεις του 2012 και του 2015 θυμίζει έντονα το σκηνικό σε σχέση με το θέμα της Ελλάδας. Οι δανειστές εμμένουν σε θέσεις για μια σειρά νέων μέτρων και η ελληνική διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να λάβει κανένα νέο μέτρο.

Την ίδια ώρα το Bloomberg μιλά για μέτρα ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία μέσω της επιστολής Τσακαλώτου η χώρα είναι πρόθυμη να λάβει μετά το 2018, όμως για τους δανειστές αυτό δεν αρκεί.

Κάπως έτσι κι ενώ, πάντα σύμφωνα με το Bloomberg, μέσω της επιστολής Τσακαλώτου η Αθήνα παραδέχεται ότι έχει υλοποιήσει μόλις το 1/3 των μνημονιακών υποχρεώσεων, οι δανειστές αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στην ελληνική πλευρά ποια είναι τα μέτρα που απαιτούν να ληφθούν μέσα σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να ξεπαγώσει η διαδικασία που απειλεί να διαμορφώσει εκ νέου κλίμα Grexit, όπως προειδοποιούν σε όλους τους τόνους.

Έτσι το ζήτημα των μέτρων μένει ανοιχτό. Αν και είναι άγνωστο ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης για την κάλυψη ποσού 550 εκατομμυρίων ευρώ κατά τα φαινόμενα το σχέδιο απορρίφθηκε και φαίνεται ότι οι δανειστές απαιτούν μεγαλύτερο πακέτο, περισσότερα χρήματα δηλαδή.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
< < ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°




ΠΗΓΗ