ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ Τουρκικά και Ελληνικά ΜΜΕ μας οδηγούν σε πόλεμο!

imia6169218

Αυτό που συμβαίνει είναι προφανές και επικίνδυνο. Τουρκικά και ελληνικά ΜΜΕ αξιοποιώντας τις εμπρηστικές δηλώσεις Ελλήνων και Τούρκων πολιτικών πάνε να μας μπλέξουν σε πόλεμο. Ποντάρουν στο γεγονός ότι τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Τσίπρας νομίζουν ότι θα μπορούσαν να βγουν ενισχυμένοι πολιτικά από μια σύγκρουση. Εχει χαθεί το μέτρο.

Tα πιο πρόσφατα>

Απάντηση στη συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στον ΣΚΑΪ έδωσε ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αιχμή την αποστροφή του Νίκου Κοτζιά ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της.“Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει”, είπε ο κ. Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το skai.gr.
“Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε”, προσέθεσε σε μία αιχμηρή αναφορά στην κρίση του 1996.

Αναφερόμενος στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών.

Σημείωσε πως αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.

“Αυτό δεν μας προκαλεί απορία”, είπε ο Τούρκος υπουργός, σχολιάζοντας πως ο επικεφαλής του κουρδικού PKK “είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα”.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία απαντά στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών , Μ. Cavusoglu, σύμφωνα με τις οποίες ο αρχηγός του τουρκικού στρατού αν είχε καθήκον να ανέβει στα Ίμια, θα το έπραττε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

“Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του”.

Απάντηση στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, έδωσε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

“Δεν υπάρχει θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο Τσαβούσογλου. Αν θέλουν ας δουν. Να δω πώς θα φύγουν από εκεί αν πατήσουν το πόδι τους”, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο υπουργός Άμυνας αποσαφήνισε ότι οποιαδήποτε πρόκληση του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων δεν μένει αναπάντητη και συμπλήρωσε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ανησυχεί καθώς “οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση”.

Στέλνοντας μήνυμα στον κ. Cavusoglu του υπενθύμισε ότι “πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης αλλά ο Τσίπρας, υπουργός Εξωτερικών δεν είναι ο Πάγκαλος που είχε τη θεωρία για τις σημαίες που τις έπαιρνε ο αέρας, αλλά ο Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας είμαι εγώ”.

Ο Π. Καμμένος αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία και τις αυξανόμενες προκλήσεις από τη γείτονα χώρα, ανέφερε ότι “οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς ενόψει του δημοψηφίσματος, να καλέσουν κοντά τους του εθνικιστές, με κορυφαίο τον πρωθυπουργό που έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων, μιας οργάνωσης δολοφόνων, μέσα στην τουρκική εθνοσυνέλευση είναι κινήσεις πανικού και φέρνουν μια κατάσταση επικίνδυνη για την Τουρκία και την περιοχή”.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι “η Ελλάδα δεν απαντά σε λεκτικές προκλήσεις, αλλά δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε κυριαρχικά δικαιώματα”.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°










πηγη