Στον παράδεισο του Μαδούρο

Νικολάς-Μαδούρο

Η επίσημη ονομασία του από το κράτος της DDR ήταν Antifaschistischer Schutzwal. Μεταφράζεται σαν Αντιφασιστικό Προστατευτικό Τείχος και η επίσημη εξήγηση ήταν ότι οικοδομήθηκε για να προστατεύσει τους κατοίκους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας από τα φασιστικά στοιχεία που σκόπευαν να μπουν παράνομα στην χώρα και να υπονομεύσουν την πορεία προς τον σοσιαλισμό. Στην πραγματικότητα όλοι οι ανατολικογερμανοί και οι δυτικογερμανοί, ιδιωτικά, το αποκαλούσαν το Τείχος. Die Mauer. Το οποίο είχε χτιστεί για να κρατάει τους ανατολικογερμανούς μαντρωμένους. Με τόσο κυνισμό που στους συνταξιούχους επιτρεπόταν να ταξιδέψουν στην Δύση αφού αν δεν επέστρεφαν, η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας γλίτωνε τις συντάξεις.

Στην τηλεόραση ακολουθείτο η επίσημη γραμμή. Σύμφωνα με την οποία, στην Δύση οι ατομικές ελευθερίες ήταν ανύπαρκτες. Τώρα ποιος το πίστευε, όταν ένας Δυτικός που ήθελε να μπει στον transit δρόμο της DDR και είχε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου κλουβί με καναρίνι με σελίδα δυτικής εφημερίδας στον πάτο, έπρεπε να πετάξει την σελίδα επειδή λογαριαζόταν σαν προπαγανδιστικό υλικό, είχα πάντα την απορία. Εχθές μου λύθηκε. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Ο Μηταφίδης αγανακτισμένος από «έναν υποτιθέμενο έγκυρο σχολιογράφο» που έγραψε ότι «Οι κομμουνιστές που κυβερνούν την Ελλάδα σήμερα, γιατί κομμουνιστές είναι, έχουν πρότυπό τους τον Τσάβες και τον Μαδούρο, ο οποίος εφαρμόζει την δίαιτα Μαδούρο και έχουν χάσει από έξι κιλά τουλάχιστον οι Βενεζουελάνοι» αποφάσισε να αποκαταστήσει την αλήθεια από το βήμα της Βουλής. Παραθέτοντας στοιχεία του ΟΗΕ σύμφωνα με τα οποία «Το δημόσιο χρέος είναι κάτω από το 30% του ΑΕΠ, η ανεργία είναι στο 5%, η ακραία φτώχεια που πριν από την Μπολιβαριανή επανάσταση ήταν στο 30%, σήμερα είναι στο 5% του πληθυσμού». Στοιχεία που προκάλεσαν την αγανάκτηση 50 ΜΚΟ της Βενεζουέλας που κατηγόρησαν την United Nations Office of Humanitarian Affairs (OCHA) ότι τα έχει κάνει πλακάκια με τον Μαδούρο και δεν έρχεται σε επαφή με τον κόσμο παρά μόνο διαμέσου της κυβέρνησης.

Προσθέτοντας κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορεί κάποιος να τα βρει στο UN Watch. Σύμφωνα με τα οποία η κρίση του υγειονομικού συστήματος της Βενεζουέλας έχει διπλασιάσει τη μητρική θνησιμότητα από 66/100.00 τοκετούς σε 116/100.000. Ότι το 12,1% του πληθυσμού μπορεί να φάει δύο ή λιγότερες φορές την ημέρα και το 87% δηλώνει ότι έχει πρόβλημα στην αγορά τροφίμων. Ότι το 12% στις αστικές περιοχές υποσιτίζεται, το 19% στις ημιαστικές και το 27% στις φτωχές περιοχές των πόλεων. Τα στοιχεία των 50 ΜΚΟ επιβεβαιώνονται από την ENCOVI (Encuesta Nacional de Condiciones de Vida), ινστιτούτο που ειδικεύεται με την συνθήκες ζωής στην Λατινική Αμερική.

Όσο για τα στοιχεία του ΟΗΕ που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στη Bουλή, είναι τόσο αναξιόπιστα, που τον Ιούλιο του 2016 η διευθύντρια του Information Service of the United Nations Αλεσάντρα Βελούτσι σε συνέντευξη Τύπου ανέβαλε την ενημέρωση για την Βενεζουέλα επειδή «οι συνάδελφοι από τις διάφορες υπηρεσίες δεν έχουν αρκετή πληροφόρηση για ενημέρωση». Τα στοιχεία προέρχονται από τον πρώην υπεύθυνο της επιτροπής του ΟΗΕ για θέματα διατροφής. Ο οποίος ήταν βενεζουελάνος, φίλος του Κάστρο και ορισμένος από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Σήμερα είναι ο Χιλάλ Ελβέρ, που ουδέποτε επισκέφθηκε την Βενεζουέλα και επιλέγει την σιωπή από το να πάρει θέση.

Έχοντας πρόβλημα με την εγκληματικότητα το 2005, σύμφωνα με τον Economist, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αποφάσισε να την πατάξει οριστικά. Σταμάτησε να δίνει στοιχεία. Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της χώρας, οι δολοφονίες είναι 66/100.00. Περίπου δεκαπλάσιες από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Σύμφωνα με ανεξάρτητες πηγές είναι περισσότερες. Από τις οποίες εξιχνιάζονται μόνο το 10%. Το ίδιο δραστική ήταν και η λύση για το εθνικό νόμισμα. Η επίσημη ισοτιμία είναι 10 μπολιβάρ στο δολάριο. Στην αγορά η ισοτιμία είναι 130 φορές μεγαλύτερη σε βάρος του μπολιβάρ. Το σύστημα όμως βολεύει τα κρατικά στελέχη, που μπορούν να παίρνουν άδεια και να αγοράζουν το δολάριο στην γελοία ισοτιμία του 1/10.

Το θετικό είναι ότι οι βενεζουελάνοι δεν στενοχωριούνται. Τα Μέσα εκτός από μία εφημερίδα είναι ελεγχόμενα ή κρατικά και ο λαός μπορεί να μαθαίνει την «αλήθεια» κατευθείαν από την πηγή. Από τον Μαδούρο, τη γυναίκα του Σίλια Φλόρες και τον πρώην πρόεδρο της Βουλή, Ντιοσντάντο Καμπέγιο, που ο κάθε ένας τους έχει την δική του ενημερωτική εβδομαδιαία εκπομπή. Όσο για την αντιπολίτευση, εκφράζει την γνώμη της μέσω του twitter και του facebook.

Ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βενεζουέλα, την χώρα παράδεισο του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, το ανάχωμα λέγεται Ευρώπη. Όσο υπάρχει αυτό το ανάχωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλώνεται σε ύμνους για μια δικτατορία, θα λιμπίζεται μια χώρα που τα στατιστικά γράφονται στα γραφεία των υπουργών και θα ξερογλείφεται για μια ενημέρωση που θα δίνεται μόνο από το κρατικό κανάλι. Αλλά δεν θα τολμάει να κάνει το μεγάλο βήμα. Έτσι, τον παράδεισο του Μαδούρο θα μπορούν να απολαμβάνουν οι Φίλοι της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλα και οι άτυχοι κάτοικοι της που η μοίρα έφερε να γεννηθούν σε λάθος χρόνο, σε λάθος τόπο.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°










πηγη