Άτακτη υποχώρηση Τσίπρα: Ούτε στις 15 Ιουνίου αναμένεται λύση για το χρέος!

tpssvoy1-696x565

Πολύ μικρό καλάθι για τη λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους φαίνεται να κρατάει η κυβέρνηση, ακόμη και για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου!

Όπως άφησε να διαφανεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο χρονικός ορίζοντας των προσδοκιών για μία συμφωνία με τους δανειστές εκτείνεται έως το τέλος Ιουνίου πλέον, με νέο κρίσιμο σταθμό τη σύνοδο κορυφής, που θα γίνει στις 21 του μήνα.

Προφανώς ο πρωθυπουργός ευελπιστεί στην παρέμβαση των ηγετών για την περίπτωση που το Eurogroup, το οποίο ελέγχεται από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν καταλήξει σε συμφωνία, ώστε να δώσουν εκείνοι μία πολιτική λύση έχοντας μία γενικότερο οπτική των αναγκών της Ευρώπης σε αυτή τη φάση.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με Εσθονό ομόλογό του Γιούρι Ράτας. Στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι «προσδοκούμε ανάληψη πρωτοβουλίας μέσα στον Ιούνιο, πριν δηλαδή αναλάβει η Εσθονία την προεδρία την πρώτη Ιουλίου για οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από καθαρή λύση απομείωσης του χρέους».

Και ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε με νόημα, δίδοντας το στίγμα των κινήσεών του, «λύση να είναι και οπότε είναι να έλθει» και πρόσθεσε ότι «όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο». Διαβεβαίωσε πάντως ότι η κυβέρνηση παλεύει για συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη