ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΤΡΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΕΝΔΥΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΜΜΕ;

Ακόμη κι αν ακουγόντουσαν γαυγίσματα σκύλων, μοτοσικλέτες-μοτοποδήλατα, ήχος ασθενοφόρου, σειρήνες περιπολικών, κομμένες εξατμίσεις, ρωτούσε ο ειδικευμένος ψυχολόγος της Αστυνομίας την 27χρονη Βαρβάρα-ανιψιά του Γιάννη Καϋμενάκη.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν κυκλώματα της νύχτας αλλά και του αθλητισμού καθώς από την πρώτη στιγμή οι απαγωγείς τής μίλησαν για τον θείο της.

Είναι πολύ πιθανό ένας από τους απαγωγείς να είναι αλλοδαπός. Στο μεταξύ οι αστυνομικοί επιμένουν και στο φαγητό που έδιναν οι απαγωγείς στη Βαρβάρα από delivery της περιοχής ενώ δεν αποκλείουν ανάμεσα στους απαγωγείς να υπήρχε και γυναίκα η οποία φρόντισε στη συνέχεια να σφουγγαρίσει στη κυριολεξία το χώρο!

Η κοπέλα εργάζονταν στο νυχτερινό κέντρο «Φροντιστήριο» της Δάφνης

Όπως αποκαλύφθηκε, οι κακοποιοί υποχρέωναν την 27χρονη να αλλάζει ρούχα, θέλοντας να «διαγράψουν» πιθανά στοιχεία από τα οποία ενδεχομένως να μπορούσε να ανιχνευθεί γενετικό υλικό των απαγωγέων. Το στοιχείο αυτό έρχεται να προστεθεί στη μεθοδολογία που ακολουθούσαν οι δράστες κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους με τον Τάσο Μητσώνη, πατέρα της 27χρονης. Μιλούσαν από δύο κινητά τηλέφωνα εναλλακτικά από Ομόνοια, Παραλιακή λεωφόρο, Πετράλωνα και αλλού, για να μπερδέψουν την αστυνομική έρευα και να αναγκάσουν τους άνδρες της ΕΛΑΣ να διασπάσουν τις δυνάμεις τους σε περισσότερες από μία περιοχές της Αθήνας, κερδίζοντας χρόνο ώστε να διαφύγουν.

Η τελευταία κλήση, ωστόσο, έγινε από τη Λούτσα κι έτσι οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στο σημείο αυτό και στη γύρω περιοχή.

Το χρονικό της απαγωγής, τα λύτρα και η απελευθέρωση
Η απαγωγή συνέβη την ώρα που η νεαρή κοπέλα κατέβηκε από το σπίτι της για να πάει στη δουλειά της, σε νυχτερινό κέντρο όπου εργαζόταν, στη Δάφνη. Εκεί οι απαγωγείς της είχαν στήσει καρτέρι. Την άρπαξαν και με τη βία την έβαλαν σε ένα βαν. Όπως ανέφερε στις αρχές αυτόπτης μάρτυρας, που είδε το απίστευτο περιστατικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του, τέσσερα άτομα που φορούσαν κουκούλες έσυραν την 27χρονη με τη βία μέσα στο βαν, ενώ εκείνη καλούσε σε βοήθεια.

Θυμίζουμε ότι τρία χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρω  βρέθηκαν τον περασμένο Αύγουστο σε τράπεζες της Θεσσαλονίκης από τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα -συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ- της απαγωγής του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου πριν από πεντέμισι χρόνια επαναφέρουν το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. για την… τύχη εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκαν στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος τα τελευταία χρόνια.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εκτιμήσει ότι μέρος των χρημάτων από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου έχουν «ξεπλυθεί» σε χώρα του εξωτερικού ενώ μερίδιο ενός-δύο μεγαλοποινικών βρίσκεται κρυμμένο σε άγνωστο μέρος. Ωστόσο ο εντοπισμός νέων ιχνών από τα χρήματα αυτά που δόθηκαν ως λύτρα-μαμούθ ύστερα από ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλεί νέα ερωτήματα. Και αυτά εν όψει της δίκης σε δεύτερο βαθμό της συγκεκριμένης υπόθεσης…Φημολογία θέλει μέρος από τα λύτρα του απαχθέντος εφοπλιστή να έχουν επενδυθεί στα εγχώρια ΜΜΕ!
Η απαγωγή του κ. Παναγόπουλου σημειώθηκε το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2009 στο Καβούρι. Ο εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 13 ημέρες, ύστερα από καταβολή του τεράστιου αυτού ποσού λύτρων. Μερικούς μήνες αργότερα η Ασφάλεια Αττικής εξιχνίασε την απαγωγή του επιχειρηματία με αποτέλεσμα την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον 18 ποινικών - αναφέρθηκαν στα ΜΜΕ ως «συνδικάτο του εγκλήματος», οι περισσότεροι από τους οποίους καταδικάστηκαν στα τέλη του 2012 σε πολυετείς καθείρξεις.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν διαπιστώσει ότι ορισμένοι από τους κατηγορούμενους για την απαγωγή που είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους την περίοδο 2011-2012 ξόδευαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Όμως σε έρευνα που είχαν πραγματοποιήσει είχαν διαπιστώσει ότι τα χαρτονομίσματα που έδιναν οι «θαμώνες» δεν ήταν από τα προσημειωμένα της απαγωγής.
Τότε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το μεγαλύτερο τμήμα των λύτρων έχει μεταφερθεί γειτονική χώρα, «όπου έχουν ξεπλυθεί με ποσοστό απώλειας 50- 60%. Δηλαδή δίνουν σε αλλοδαπούς συνεργούς τους 100 ευρώ από τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παίρνουν 40 ως 50 «καθαρά» μη προσημειωμένα ευρώ. Από την παρτίδα αυτών των ανταλλαχθέντων χαρτονομισμάτων κάποια ρίχθηκαν σε μαγαζιά της νύχτας…»
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ακόμη ότι μεγάλα μερίδια κρατούμενων κακοποιών είναι «θαμμένα» και θα χρησιμοποιηθούν όταν εκείνοι αποφυλακισθούν. Ωστόσο το νέο εύρημα για τα χαρτονομίσματα της Θεσσαλονίκης πιθανόν δημιουργεί νέα δεδομένα αφού πλέον εξετάζεται ο εντοπισμός τους -σχεδόν μία εξαετία μετά την απαγωγή- να μην είναι συμπτωματικό γεγονός…
http://kourdistoportocali.com/post/39298/apagogi