Τόσα γαμημένα αδιάφορα βράδια, διάλεξε ένα και έλα.

3446

Ας βάλω ένα ποτό δεν γαμιέται..

- Πότε θα σε δω;

- Βαριέμαι μωρό μου..

Νύχτες ατέλειωτες.. κάθεσαι κοιτώντας το κενό.. μέχρι η ζάλη από το ποτό να κλείσει τα βλέφαρα..

Είναι από τις βραδιές που δεν θέλεις τίποτα.. και ακόμα και αυτό το τίποτα πόσο γενικό ακούγεται.. πόσο α-σχήμο σαν μια έννοια θεωρητική.

Θέλω να σε σκεφτώ αλλά είμαι πολύ κουρασμένος για κάτι τέτοιο.

Προσπαθείς να αγκαλιάσεις τη σιωπή, προσπαθείς να έχεις μια ηρεμία στο μυαλό, προσπαθείς να μην σκέφτεσαι τίποτα παρά μόνο τα πράματα που έχεις να κάνεις, προσπαθείς να σκέφτεσαι βήμα βήμα, φορά με τη φορά, να μην σκέφτεσαι τίποτα παρά μόνο τις χαρούμενες μέρες, εκείνες που ήταν λίγο πιο φωτεινές από την καθημερινότητα σου..

Είναι και κάποιες σχέσεις που τελειώνουν πριν κάνουν τον κύκλο τους.. αφήνουν κατάλοιπα και μεγάλα «ΑΝ», τι θα γινόταν αν..

Αλλά μην ξεγελιέσαι.. σχέσεις ρουτίνας ήταν και δαύτες που απλά τις τελείωσες πριν προλάβει η ρουτίνα να έρθει.

Κάποιες φορές καλό είναι να στέκεις βουβός και να παρατηρείς.. να αφήνεις τα πράματα να εξελίσσονται μόνα τους.. να μην εξηγείς πολλά, ξανά και ξανά, να μην προσπαθείς, να μην ενδιαφέρεσαι, να στέκεις πίσω απαθής και μόνο όταν όλα κάνουν τον κύκλο τους.. όταν όλοι μιλήσουν, όταν οι άλλοι αποφασίσουν, τι θέλουν, τι δεν θέλουν, όταν οι άλλοι λογαριάσουν τι είναι το σωστό για κείνους, για σένα.. όταν λοιπόν τους αφήσεις να σκεφτούν από μόνοι τους, ποιος δίνει, ποιος δεν δίνει.. τότε μόνο να μιλήσεις.. γιατί πολλές φορές το να εξηγείς σε ανθρώπους οι οποίοι δεν θέλουν να ακούσουν, δεν έχουν τη διάθεση να καταλάβουν, το μόνο πράμα που κάνεις είναι να καταναλώνεις σάλιο και φαιά ουσία, ουσία η οποία σου είναι τόσο απαραίτητη για να αντέξεις την ηλιθιότητα που υπάρχει γύρω σου.

Κάτσε κάτω και έλα να τα λογαριάσουμε! ΕΔΩ! Βγάλε μια κόλα χαρτί. Πόσες χαρές μου “δωκες και πόσες εγώ. ΝΑ μέτρα και αυτή, και αυτή ναι μέτρα και αυτή μετράει! Ναι και αυτήν, την θυμάσαι; Θυμάσαι τότε που σε είχα πρωτοδεί; Που σου “λεγα «Εγώ εσένα θέλω, μην με ρωτάς πως το ξέρω, εγώ εσένα θέλω!» Είναι σαν να σε περίμενα χρόνια, δεν χρειαζόταν καν να σε δω, ήξερα ότι είσαι εσύ, ήξερα μωρό μου πως είσαι εσύ.

Και ερχόμουν κοντά σου, σου χάιδευα την πλάτη και μου “λεγες «μήπως είσαι υπερβολικός;» και σου “λεγα «δεν ξέρεις εσύ, εγώ εσένα θέλω! Εγώ ξέρω, ξέρω, ξέρω πως νιώθω τώρα, άκου με, έχε μου εμπιστοσύνη» και με κοιτούσες περίεργα και στραβά και είμαι σίγουρος πως από μέσα σου σκεφτόσουν τι μου λέει δαύτος, τι μου λέει αυτός, αλλά εγώ ήμουν σίγουρος, ήμουν σίγουρος από την πρώτη γαμημένη στιγμή που σε είδα.

Από την πρώτη στιγμή, είναι αυτό το πράμα το ανεξήγητο, αυτό που δεν χρειάζεται να γνωρίσεις τον άλλον, είναι κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι δεν χρειάζεται να τους γνωρίσεις, είναι κάποιοι άνθρωποι που από την πρώτη στιγμή που τους βλέπεις λες εγώ μαζί σου θέλω να κάνω τα πάντα. Και ας είναι ο πλέον ακατάλληλος και ας είναι μια κατάσταση, στην οποία οι δύο σας μπορεί να μην βρισκόσασταν ποτέ.

Ξέρεις όταν κοιτάζεις τα μάτια της και το βλέμμα της ότι για εκείνη εσύ θα έκανες τα πάντα και έχεις μια τρελή οικειότητα που σε κάνει να θέλεις να μοιραστείς τα πάντα μαζί της και αυτά που θες να μοιραστείς είναι η γαμημένη ζωή σου, η γαμημένη ζωή σου που είναι γεμάτη αλκοόλ, πουτάνες και ξενύχτια. Δηλαδή το μόνο πράμα που θέλεις να κάνεις είναι να γίνει και εκείνη ένα κομμάτι από την ζωή σου, ένα κομμάτι από εσένα και ξέρεις κατά βάθος πως αυτός ο άνθρωπος που σου ξυπνά την τρέλα και την ανωμαλία σου δεν θα μπορεί να είναι ο άνθρωπος, τον οποίο θα εμπιστευτείς. Γιατί εσύ ο ίδιος έχεις ένα περίεργο μείγμα μέσα σου, ένα μείγμα που δεν υπάρχει σε «φυσιολογικές» ποσότητες.

Θα “θελα μια γαμημένη νύχτα από τις τόσες αδιάφορες που περνώ, να την περνούσαμε μαζί, μαζί και ας μην ανταλλάζαμε ούτε μισή κουβέντα. Και ας το πρωί έλεγα πως σε ονειρεύτηκα και πως είμαι τρελός, καλύτερα τρελός παρά συναισθηματικά νεκρός μωρό μου.

Είναι και αυτά τα γαμημένα τείχη ορισμένες φορές λόγος για να μην προσπαθείς..

Τόσα γαμημένα αδιάφορα βράδια, διάλεξε ένα και έλα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°