Η «ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥΡΟΥΤΗ Οι Σκληροί του Μαξίμου

cebbceb5cf86cf84ceb1

Αλέκος Φλαμπουράρης, o μέντορας του Αλέξη Τσίπρα. Νίκος Παππάς, ο Διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Γαβριήλ Σακελαρίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Παναγιώτης Νικολούδης και Τέρενς Κουίκ. Αυτοί θα αποτελούν τον σκληρό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι κατά κάποιο τρόπο η «απάντηση» του Αλέξη Τσίπρα στην ομάδα Μουρούτη-Λαζαρίδη-Σταμάτη.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε το 9ο Γυμνάσιο στη πλ. Κουμουνδούρου, μέλος του μαθητικού κινήματος συμμετέχοντας στους αγώνες αυτοδιάθεσης της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια των Σπουδών στο Πολυτεχνείο του Γκράτς στην Αυστρία και έπειτα στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης με πτυχίο πολιτικού μηχανικού, στέλεχος του ΚΚΕ και της Νεολαίας Λαμπράκη, συνελήφθη. Από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα συμμετέχει στην Πολιτική Γραμματεία του ΚΚΕ Εσωτ., του ΚΚΕ Εσωτ. Ανανεωτική αριστερά και τον Συνασπισμό.

Διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα εδώ και χρόνια καθώς ο πατέρας του Τσίπρα είχε επαγγελματική συνεργασία στο κατασκευαστικό τομέα στο παρελθόν. Οι ιδιαίτερες σχέσεις του τον καθιστούν ως ένα από τους μέντορες του Α. Τσίπρα, ενώ φαίνεται πως εκτελεί χρέη συμβούλου. Ο Φλαμπουράρης φέρεται ως ο βασικότερος αυτών που διέλυσε ουσιαστικά τις συνιστώσες και ανέλαβε τη παρασκηνιακή διαχείριση της κατάστασης ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ενιαίο κόμμα.

Οι φιλικές σχέσεις είναι τόσο καλές που το όνομα του νεότερου παιδιού του Τσίπρα δόθηκε ουσιαστικά σε σπίτι του Φλαμπουράρη στην Αίγινα, όπου και μένει μόνιμα. Πολλές είναι και οι σύντομες επισκέψεις του Αλ. Τσίπρα στην Αίγινα.