Είναι ανίκανος να βρει αντικαταστάτη του Ζερβού της ΔΕΗ αλλά λέει ότι έχει σχέδιο να επιστρέψουμε στη δραχμή!!!

Sam Provata Psifizoyn kai meta sfaksimo

Ετσι κι αλλιώς είμαστε με το κεφάλι χωμένο στο πηγάδι με τα σκατά.

Να συζητήσουμε ακόμη και την επιστροφή στη Δραχμή που θέλει ο Γκρομίκο Λαφαζάνης. Αλλά αυτό κι αν απαιτεί σχέδιο.

Εκτός κι αν το σχέδιο του Λαφαζάνη είναι να επιστρέψουμε στη Δραχμή και να κόβει ολονυχτίς Δραχμούλες για να τις μοιράζει στους Φωτόπουλους και τους Καλφαγιάννηδες.

Τι άλλο να πεις για το σχέδιο-σχεδία του Λαφαζάνη που από τις θεωρίες είναι μανούλα αλλά -όπως και ο Στρατούλης-είναι ανίκανος και ανεπαρκής να βρει αντικαταστάτη του Ζερβού στη ΔΕΗ.

Εκτός κι αν τα παληκάρια πονάνε στην ιδέα ότι θα πρέπει να διώξουν από τις χλιδάτες πολυθρόνες, τα αδέλφια του βαθέως κράτους του ΠΑΣΟΚ όπως είναι ο Ζερβός της ΔΕΗ και ο Σπυρόπουλος του ΙΚΑ.

Πιο αργός από κλαταρισμένο Ζούνταπ ο υπερυπουργός Λαφαζάνης.

Εχουν περάσει τόσες μέρες αφότου το Μαξίμου παραίτησε τον Ζερβό και ο Λαφαζάνης δεν μπορεί να βρει ικανό αντικαταστάτη του.

-Βάλε τον Νίκο Αλέφαντο ή την Κλειώ Δενάρδου!

Γαμώ τις ετοιμότητες κυρ Παναή!

Η ίδια τραγελαφική εικόνα και με τον περίφημο Ροβέρτο Σπυρόπουλο του ΙΚΑ ο οποίος στήνει χιλιάδες ηλικιωμένους και ασθενείς ασφαλισμένους στις ουρές για να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους.

Ο ανεκδιήγητος Σπυρόπουλος έχει ξεμείνει στην εποχή που μοίραζε στους βουλευτές-δώρο συσκευές κινητών  της  Ιντρακόμ.

Τόσα χρόνια στο ΙΚΑ και δεν κατάφερε να εκσυγχρονίσει το λογισμικό του Οργανισμού ώστε να μην μετατρέπεται σε δήμιο των ασφαλισμένων προκαλώντας αυτές τις τριτοκοσμικές εικόνες.

Αυτοί οι προιστάμενοι υπουργοί (Λαφαζάνης, Στρατούλης και Σκουρλέτης) πως ανέχονται έναν τέτοιο διοικητή;

Γι΄ αυτό τούς ψήφισε ο κόσμος; Για να διατηρούν στις θέσεις τους πασόκους του βαθέως κράτους;

Κατά τ΄ άλλα στο ΙΣΚΡΑ αναδημοσιεύεται έρευνα της Marc για την  «Εφημερίδα των Συντακτών» σύνφωνα με την οποία σχεδόν το 30% θέλει επιστροφή στη Δραχμή.

Μεγάλο εμφανίζεται το ρεύμα αποδοχής της ρήξης ακόμα και αν χρειαστεί με επιστροφή της χώρας σε εθνικό νόμισμα, σύμφωνα με τις απαντήσεις που δίνουν οι ερωτώμενοι στην Πανελλαδική Πολιτική Ερευνα

Μεγάλο εμφανίζεται το ρεύμα αποδοχής της ρήξης ακόμα και αν χρειαστεί με επιστροφή της χώρας σε εθνικό νόμισμα, σύμφωνα με τις απαντήσεις που δίνουν οι ερωτώμενοι στην Πανελλαδική Πολιτική Ερευνα της Marc, το δεύτερο μέρος της οποίας παρουσιάζει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συγκεριμένα το 27,4% που πιστεύει ότι «πρέπει να οδηγηθούμε σε οριστική ρήξη, έστω και εάν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή»*. Το 3% δεν απαντά. Το 57,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επιθυμεί  «έντιμο συμβιβασμό»*, ενώ το 38,9% ρήξη έστω και αν χρειαστεί η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρ του «έντιμου συμβιβασμού» καταγράφουν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ.(94,4%), του ΠΑΣΟΚ (86,2%) και του Ποταμιού (84,4%), ενώ υπέρ της ρήξης εκείνοι της Χρυσής Αυγής (55,6%), του ΚΚΕ (52,1%) και των ΑΝ.ΕΛΛ. (46,3%).

Ο ένας στους δύο συμμετέχοντες (50,4%) εκτιμά ότι «είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας το επόμενο διάστημα», έναντι 45,5% που έχει αντίθετη άποψη, ενώ το 4,1% δεν απαντά. Υπέρ της πρώτης άποψης τάσσονται με σημαντικό ποσοστό (62,1%) οι νέοι 18-34 ετών, ενώ ως προς την κομματική τους τοποθέτηση «βλέπουν» χρεοκοπία το 77,8% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, το 62,4% Αλλου Κόμματος,το 59,4% του Ποτάμιου, το 51,7% του ΠΑΣΟΚ, το 50% του ΚΚΕ, το 41,5% των ΑΝ. ΕΛΛ. και τo 32,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, το 84,2% δηλώνει ότι συμφωνεί, έναντι του 12,9% που διαφωνεί και του 2,9% που δεν εκφράζει άποψη. Τα υψηλότερα ποσοστά αφορούν τους ψηφοφόρους των ΑΝ. ΕΛΛ. (97,6%), του ΣΥΡΙΖΑ (94,1%) και του ΚΚΕ (89,4%).

Στο ερώτημα «πώς κρίνετε τη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει στην Κ.Ε. την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης;», το 61% του συνόλου των ψηφοφόρων απαντά «αρνητικά και μάλλον αρνητικά» και το 30,8% «θετικά και μάλλον θετικά». Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 55,8% και 35.8%.

Σχετικά με το «εάν απειλείται η συνοχή της κυβέρνησης από τις διαφοροποιήσεις των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας;», το 47,9% απαντά «ναι», το 44,4% «όχι», ενώ το 7,7% δεν εκφράζει άποψη.

Θετική και μάλλον θετική άποψη για τα προτεινόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης έχει το 88,3%, ενώ αρνητική και μάλλον αρνητική το 9,9%. Δεν απαντά το 1,8%.

Στο επίμαχο θέμα της επανασύστασης της ΕΡΤ και της πρόσληψης των απολυμένων, το 52,3% έχει θετική και μάλλον θετική άποψη, ενώ το 43,2% αρνητική και μάλλον αρνητική. Το 4,5% δεν απαντά.

Θετική τοποθέτηση για τη ρύθμιση σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έχει το 88,8%, ενώ για την προστασία της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις το 93,5%. Τέλος, σωστή χαρακτηρίζει την απόφαση του πρωθυπουργού να μη διατίθενται δωρεάν αυτοκίνητα στους βουλευτές το 94,7%. Το 4,8% τη βρίσκει λάθος και το 0,5% δεν απαντά.

*Εντός εισαγωγικών εμφανίζονται οι επιλογές για τους ερωτώμενους έτσι όπως παρουσιάζονταν στις ερωτήσεις της έρευνας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την marc Α.Ε. – Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ: 1 (ΕΝΑ)

ΕΝΤΟΛΕΑΣ: «Εφημερίδα των Συντακτών

ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ: 1.031 νοικοκυριά αντιπροσωπευτικής επιλογής.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ: 03-05 Μαρτίου 2015.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Πανελλαδική κάλυψη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: Πολυσταδιακή τυχαία δειγματοληψία με χρήση quota ως προς το φύλο, την ηλικία και τη γεωγραφική περιοχή.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: Τηλεφωνικές συνεντεύξεις βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

ΣΤΑΘΜΙΣΗ: Έγινε στάθμιση με βάση τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2015. Η marc Α.Ε. είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ, της ESOMAR, της WAP0R και τηρεί τον κανονισμό του ΠΕΣΣ και τους διεθνείς κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης.

http://kourdistoportocali.com/post/42017/lafazanis