Οι Ρώσοι «έτοιμοι» να συμμετάσχουν στην ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών περιουσιακών στοιχείων!

SavedPicture-2015621141722.jpg

Ο επικεφαλής της δεύτερης ρωσικής τράπεζας από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, ο Andrei Kostin δήλωσε πριν από λίγο ότι επιθυμεί να
δώσει χρήματα στην Ελλάδα, αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζήτησε από την τράπεζα . Ο Ρώσος Πρόεδρος της τράπεζας VTB, τόνισε ότι δεν συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη.

Η ουσία όμως είναι ότι η μεγάλη ρωσική τράπεζα VTB ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην ιδιωτικοποίηση των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, αναφέρει το άρθρο του πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ρωσία οι τράπεζες ανήκουν στο κράτος και η εντολή για την πρόταση αυτή , έρχεται από τους διαδρόμους του Κρεμλίνου!!

Στις αρχές Απριλίου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η Ρωσία και η Ελλάδα, έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στην ιδιωτικοποίηση της Ελλάδας, δημιουργώντας μια εταιρική σχέση. «Όταν ξεκινήσει η ιδιωτικοποίηση , θα είναι δυνατό να λάβουμε και εμείς μέρος», είπε ο Kostin είπε στους δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς ο ίδιος αν η Ελλάδα έχει ζητήσει χρήματα από την Τράπεζα VTB, ο επικεφαλής της τράπεζας, δήλωσε: «Εγώ θέλω , αλλά αυτός (ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ), δεν ζήτησε. Θα ήθελα να δώσω στους φίλους μας », είπε ο Kostin .

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για την Πατρίδας μας σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr. Η Ρωσία ενδιαφέρεται εμπράκτως για την χώρα μας, για να συμμετάσχει σε πλήθος ιδιωτικοποιήσεων. Το κυριότερο όμως είναι η Μόσχα επιθυμεί να δανείσει την χώρα μας , εδώ και τώρα ώστε ξεπληρώσει τα αναγκαία σε ΔΝΤ και ΕΕ. Η ρήση για τις « άλλες πορτοκαλιές», , ισχύει πραγματικά για την Ελλάδα , η οποία θα πρέπει να δράσει ταχύτατα και αποτελεσματικά. Σε διαφορετική περίπτωση θα περάσουμε δύσκολες στιγμές από όλες τις απόψεις. Οι Τούρκοι αναμένουν να μας βρουν σε κρίση για να εκμεταλλευτούν των καταστάσεων αυτών στο Αιγαίο. Ολιγωρίες δεν συγχωρούνται σε κανέναν, η χώρα πρέπει να « προχωρήσει» όπως και να έχει το ζήτημα. Ανήκουμε ως Έλληνες όπου εμείς θέλουμε, και αυτήν την δεδομένη στιγμή ανήκουμε στην Ανατολή. Γιατί έτσι μας αρέσει..

 

ΠΗΓΗhttp://www.pentapostagma.gr/2015/06/%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84.html