Σιωπηλοί διαδηλωτές

SavedPicture-2015621101319.jpg

Γιατί αυτή τη φορά υπήρξε ένας σιωπηλός όγκος «διαδηλώσεων» που έφερε αποτελέσματα.

Κατέβασε την «αστική τάξη» στο Σύνταγμα για να «Μένουμε Ευρώπη».
Ανάγκασε τον «ELAνοδίκη» Mario Draghi να συνεχίζει τις «μεταγγίσεις» ευρώ.
Τρόμαξε τους «θεσμικούς» διαπραγματευτές και σταμάτησαν τις «διαπραγματεύσεις».
Πανικόβαλε τους «δανειστές» και συγκαλούν έκτακτη σύνοδο τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, για να συζητήσουν: «…για την κατάσταση στην Ελλάδα, στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο.»

Ελπίζω να κατάλαβες, πιτσιρίκο, σε ποια «διαδήλωση» αναφέρομαι.

Για ποιο «αόρατο θίασο» που περνά εδώ και μέρες, εδώ και νύχτες.

Μα είναι αυτοί, τα εκατομμύρια Ελλήνων καταθετών, που με θάρρος αδειάζουν τις τράπεζες και «τραβούν» τα «ιδεατά» ευρώ του Mario, στο μαξιλάρι τους.

Κάθε μέρα, εδώ και μέρες, εδώ και νύχτες, η μεγάλη ηρωική πορεία: καναπές, ΑΤΜ, μαξιλάρι!

Καληνύχτα

Federico

Υ.Γ.1 Είναι πραγματικά αστείο, πιτσιρίκο, πόσο φοβισμένη είναι στις μέρες μας η «ανθρωπότητα». Πάντα ήταν. Και πάντα θα είναι. Όσο ο «πολιτισμός» μας παράγει «θεούς», «ιερατεία» και «δοξασίες». Αλλά, βρε αδερφέ, ο Θεός του Μεσαίωνα «οδήγησε» στην Capella Sistina. Ο Θεός του Τραπεζικού Μεσαίωνα, πού;

Υ.Γ.2 Η εικόνα που σου επισυνάπτω αναπαριστά τον πίνακα με τίτλο «Νυχτερινή Περίπολος» που εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους πίνακες του Rembrandt. Ένα έργο που ερμηνεύεται και ως το κλειδί μιας συνωμοσίας και ενός φόνου!

(Αγαπητέ Federico, ο φόβος βοηθάει τους ανθρώπους να μην βλέπουν την άδεια ζωή τους. Ένας διαρκής φόβος κάνει πολλούς να νομίζουν πως έχουν ζωή που κινδυνεύει. Άλλοι κυνηγούν τον κίνδυνο, άλλοι κυνηγούν τον φόβο. Federico, αν η Ελλάδα έβγαινε από την Ευρωζώνη, αυτό που θα συνέβαινε την επόμενη ημέρα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους καταθέτες δεν θα είχε προηγούμενο. Θα έπεφτε το γέλιο του αιώνα. Κατά τα άλλα, κάποιοι νομίζουν ακόμα πως η ουσία είναι οι διαδηλώσεις. Εντελώς χάπατα. Δεν είναι μόνο οι Έλληνες καταθέτες που σηκώνουν τις καταθέσεις τους. Και οι ξένοι που ζουν στην Ελλάδα, το ίδιο κάνουν. Έχω ακούσει απίστευτους διαλόγους αυτές τις ημέρες -και από άλλους Ευρωπαίους που ζουν στην Ελλάδα- και κρίμα που δεν μπορώ να τους γράψω. Οι τράπεζες είναι η Capella Sistina της εποχής μας. Κάθε εποχή και οι δημιουργίες της. Να είσαι καλά. Και μην χάνεσαι.)

http://pitsirikos.net/2015/06/%cf%83%ce%b9%cf%89%cf%80%ce%b7%ce%bb%ce%bf%ce%af-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%84%ce%ad%cf%82/