Στους δυο …τρίτος δεν χωρεί ;

wpid-wp-1441511304755.jpeg

Ο ΣΥΡΙΖΑ αν βγει πρώτος θα συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Η ΝΔ αν βγει πρώτη θα συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι και δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ.  Αν και προβλέπω ότι σύντομα θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι για το καλό μας μπορεί να συνεργαστεί και με τη ΝΔ. Αν είναι πρώτος. Το ζητούμενο είναι να το πει και αν είναι δεύτερος. Δηλαδή “όλοι είναι μια καλή παρέα”
Πάμε τώρα στις λίστες. Αν στην εκπροσώπηση του λαού υπάρχουν λίστες, σκεφτείτε τί γίνεται πιο κάτω. Οι λίστες “υποψηφίων” δεν ανακαλύφθηκαν και εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στη πολιτική, υπήρχαν και υπάρχουν και για άλλα θέματα. Δέστε γύρω σας ποιοί είναι στις θέσεις – κλειδιά. Όλοι από λίστες είναι. Τα αποτελέσματα των εκλογών τα πιστεύετε; Εμείς όχι, όπως και όλων των εξετάσεων στα ΑΕΙ και στο Δημόσιο, συν του ότι «δημιουργούνται» από την γνωστή εβραϊκή εταιρία.
Aκολουθεί μια δημοσκόπηση, που δεν τη πιστεύει ούτε η κουτσή Μαρία.  Την εξετάζουμε για να καταλάβουμε τί σκέπτονται αυτοί που αποφασίζουν. Μόνοι τους καρφώνονται.
Mε τα δεδομένα αυτά και όσα λένε οι αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων, που παρότι  χρεοκόπησαν την Ελλάδα και τα κόμματα τους, επιμένουν να θέλουν να ξανακυβερνήσουν, η Ελλάδα οδεύει προς μία μόνιμη δημιουργική αστάθεια. Σημειώστε ότι μια υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετεί.
Ας δούμε μερικούς συνδυασμούς βασει των αποτελεσμάτων τους.
ΣΥΡΙΖΑ + ΛΑΕ + ΠΑΣΟΚ  = 27 + 4 + 4,5 +  = 35.5% (δύσκολο),
NΔ + ΠΑΣΟΚ + ΠΟΤΑΜΙ + EK = 27 + 4,5 + 5,5 + 4,5 = 41,5 % (μεγαλύτερη πιθανότητα)
ΣΥΡΙΖΑ + NΔ = 54% (δύσκολο)
Tο παιγνίδι των εκλογών θα παιχτεί ανάμεσα στους ΑΝΕΛ και στην Ένωση Κεντρώων (EK), όπως και στο πιο κόμμα θα είναι πρώτο. Επαναληπτικές εκλογές δεν αποκλείονται. Δύσκολο το ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κυβέρνηση με την ΕΚ μέσα στη Βουλή. Αν σκεφτούμε, πώς το Ποτάμι μπήκε στη Βουλή, δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό ποιοί ανεβάζουν την ΕΚ, προβάλλοντας τη καθημερινά από τα ΜΜΕ της διαπλοκής.

Έλλην πολιτικός

Τί να πρωτοπείς για δαύτον. Σίγουρα πάντως είναι ένα παράδειγμα “εργαζόμενου” προς αποφυγή. Είναι ο “Eλληνας” που θέλει να “ολοκληρώνει” πάντα τις απόψεις του στις μούρες των τηλεθεατών στα ΜΜΕ της διαπλοκής. Λατρεύει να ευτελίζεται και να τον ευτελίζουν. Αρνείται πάντα το προφανές και ενισχύει το λάθος, παρουσιάζοντας το ΣΥΡΙΖΑ 26,8%, ΝΔ 18,3%, την Λαϊκή Ενότητα 6,2% και την Χρυσή Αυγή 6,1%. Η Ένωση Κεντρώων δεν εισέρχεται στην Βουλή, όπως δεν μπαίνει στην Βουλή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Οι άρχοντες από τα μπαλκόνια λένε διάφορα πράγματα για να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους. Προφανώς δεν πιστεύουν και πολλά από αυτά που λένε και τελικά εάν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις και δεν ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ τότε έχουν τη λύση έτοιμη, για να κυβερνηθεί η χώρα από σταθερή κυβέρνηση 4ετίας.
Έχουν αποφασίσει στην περίπτωση που θα ισοβαθμήσουν να συνεργαστούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και πρωθυπουργός θα είναι αυτός που θα έχει πάρει την πρωτιά.
Στην περίπτωση αυτή έχουν ένα πρόβλημα, ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι η ΧΑ. Ελπίζουν το ΠΟΤΑΜΙ ή το ΠΑΣΟΚ να κατορθώσουν να είναι το 3ο κόμμα και έτσι να μην είναι αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι η ΧΑ. Εάν το ΠΟΤΑΜΙ η το ΠΑΣΟΚ κερδίσει την 3η θέση δεν θα συνεργαστούν με την κυβέρνηση και θα παραμείνουν αξιωματική αντιπολίτευση.
Σε αντίθετη περίπτωση θα μπουν και ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και με τον τρόπο αυτό θα απομονώσουν την ΧΑ.
Για το ίδιο θέμα σήμερα γράφουν και τα ΝΕΑ και άλλα ΜΜΕ και θυμίζουν ότι ο κ. Μειμαράκης είναι υπέρ της συνεργασίας και ο κ. Τσίπρας που το απέκλειε τώρα αρχίζει να βάζει νερό στο κρασί του.
Με άλλα λόγια σκίζουμε τα Μνημόνια, κάνουμε εκλογές, κάνουμε δημοψηφίσματα για να γυρίσουμε στα ίδια…

Παραγωγή έργου μηδέν. Κοινωνική προσφορά μηδέν.

Αξιοπρεπής, λιγομίλητος, σοβαρός, έντιμος είναι εμπειρίες που δεν θα γνωρίσει ποτέ. Κουτσομπόλης και αμετροεπής, χαζός και λιγούρης, ψεύτης και λαμόγιο, κακός ηθοποιός και είρωνας, όλα σε ένα.. Μόνο τρώει και μιλάει ενώ λατρεύει τα χειροκροτήματα. Είναι ένα τσίρκο απο μόνος του. Συνήθως, κάνει παρέα με “δημοσιογράφους” και με επιχειρηματίες, γιατί η εκπόρνευση θέλει τη προπαγάνδα και το λαδάκι της.
Η ζωή και οι πράξεις των Ελλήνων ψευτοπολιτικών παραμένουν η καλύτερη επιλογή για διδακτορικές διατριβές στη ψυχιατρική και τη παραψυχολογία.
Δεν υπάρχει “καλό” χτές και “καλό” νέο . Συνέχεια στη μειοδοσία υπάρχει.

Oι εντιμότατοι… νονοί μας.

Σε έρευνα της MRB για λογαριασμό του Star, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ λαμβάνουν από 25,1%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, το Ποτάμι με 4,6%, η Ένωση Κεντρώων με 3,9%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,6 % και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 15%.

Στην εκτίμηση ψήφου για το εκλογικό αποτέλεσμα τα ποσοστά είναι: ΣΥΡΙΖΑ 29,6%, ΝΔ 29,6%, Χρυσή Αυγή 7,2%, Ποτάμι 5,4%, ΚΚΕ 5,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%, ΠΑΣΟΚ 6,1%, Λαϊκή Ενότητα 4,3%, Ένωση Κεντρώων 4,6%, Άλλο 4,7%.

Ισοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ δείχνει επίσης δημοσκόπηση του του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν από 27% στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%, το Ποτάμι με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων από 4,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5%. Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 10,5%.

Νωρίτερα, δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά έδινε προβάδισμα 0,6% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (24% έναντι 23,4% αντίστοιχα). Στην ίδια έρευνα, τα υπόλοιπα κόμματα μετρήθηκαν ως προς την πρόθεση ψήφου ως εξής: Χρυσή Αυγή 5,1%, Ποτάμι 4,8%, ΚΚΕ 5,2%, ΑΝΕΛ 2%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4%, Ένωση Κεντρώων 4%, Λαϊκή Συμμαχία 3,4%.

http://ixnos.blogspot.com/2015/09/blog-post_53.html