5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ 7 ΜΗΝΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΑΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΟΙ ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !

wpid-wp-1441899803186.jpeg

Τ’ αυγά και τα πασχάλια, παιδιά!
Από τις πρώτες μέρες της προεκλογικής περιόδου, τα καίρια προβλήματα της χώρας δείχνουν να έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα.
Το τι περιμένει τους κατοίκους της το αμέσως επόμενο διάστημα και τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, το τι χρειάζεται να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ώστε η Ελλάδα να επανέλθει στην κανονικότητα και όλα τα συναφή και σχετικά, μοιάζουν να μην απασχολούν, παρά ελάχιστους.

Με δεδομένο πως όλοι γνωρίζουν ότι τα επερχόμενα, αλλεπάλληλα τσουνάμι βαρειών και δυσβάσταχτων μέτρων είναι αναπόφευκτα, το φαινόμενο μπορεί να έχει μόνο μια εξήγηση. Κάποιοι δεν θέλουν να τα θίξουν. Κάποιοι προσπαθούν να τα αποφύγουν. Ώστε ο απλός πολίτης να μην έχει πλήρη αντίληψη τόσο του τι θα κληθεί να πληρώσει από τον Οκτώβριο και μετά, όσο και του πραγματικού μεγέθους των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν οι κυβερνήτες που καλείται να επιλέξει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ποιοι είναι αυτοί που επιδιώκουν να αφήσουν στα παρασκήνια τα φλέγοντα ζητήματα; Μα φυσικά τα κόμματα που αποτελούσαν την, πρόσφατα παραιτηθείσα, κυβέρνηση, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Σε αντίθεση με ό,τι θα ήταν λογικό.

Ενώ θα περίμενε κανείς να απολογηθούν ειλικρινά για τα λάθη της, σχεδόν, επτάμηνης διακυβέρνησής τους και να επιδιώξουν να συζητηθούν όλα τα ζητήματα, ούτως ώστε να βρεθούν οι καλύτερες για τον λαό λύσεις, ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο. Στα προβλήματα που δημιούργησαν αναφέρονται μόνο όταν δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά και μόνο για να δικαιολογηθούν.

Εκτός και αν υπάρχει λογικός άνθρωπος που μπορεί να θεωρήσει λύση το «παράλληλο πρόγραμμα» του κυρίου Τσίπρα. Ή τις «διαφοροποιήσεις» που, με χίλιους κόπους και καμία πειθώ, προσπαθεί να επισημάνει και να αναδείξει ο «σοβαρός» κύριος Δραγασάκης.

Διότι, όσο και αν προσπαθήσετε, δεν θα βρείτε κάποια άλλη (άξια λόγου) πρότασή τους στον τομέα των λύσεων. Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται από μέρους τους είναι είτε προσπάθειες διαστρέβλωσης της αλήθειας, είτε φτηνές δικαιολογίες.

Θέλετε παραδείγματα; Ο κύριος Δραγασάκης ισχυρίστηκε, μόλις χτες, πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης απέτρεψαν «κούρεμα καταθέσεων». Όταν δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα από την δημόσια δήλωση-παραδοχή Ντράγκι πως ήταν η Ε.Κ.Τ. εκείνη που επέμεινε και πέτυχε (στο Eurogroup της 14ης Αυγούστου) να μην υποστούν συνέπειες οι καταθέτες. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά προσωπικά δυσκολεύομαι να βρω μεγαλύτερη παραμόρφωση της πραγματικότητας. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Αλλά δεν απελπίζομαι. Η προεκλογική περίοδος είναι «νέα» ακόμη…

Το πλέον όμως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της νοοτροπίας, αποτελεί η απάντηση της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε ερώτηση για τις ευθύνες, προσωπικές και κομματικές, των τεράστιων διαστάσεων που πήρε το μεταναστευτικό πρόβλημα στην διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίστηκε πως ο τεράστιος αριθμός νέων μεταναστών «έκανε πάμπλουτα τα νησιά με τα ποσά που ξοδεύουν για να ζήσουν»!! Ναι, ναι, καλά διαβάσατε. Οι νησιώτες λέει, έγιναν πλούσιοι γιατί βγάζουν πολλά χρήματα από τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών που έφθασε στα νησιά. Αυτή ήταν η απάντηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου. Τι να πει και τι να σχολιάσει κανείς…

Δεν σταματά όμως εδώ το πράγμα. Δυστυχώς για τον Ελληνικό λαό, υπάρχει και πιο γελοίο και παράλογο γεγονός, από το παραπάνω. Εννοώ την «στρατηγική» των Ανεξάρτητων Ελλήνων να αποκαλεί τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, εμμέσως πλην σαφώς, δεινόσαυρο. Ω ναι! Το κόμμα του οποίου ο αρχηγός μπήκε στην πολιτική την δεκαετία του ’80 και έγινε βουλευτής πριν 22 (ναι, είκοσι δύο) χρόνια, αποκαλεί άλλους δεινοσαύρους. Που είσαι Ευγένιε Ιονέσκο να το δεις και να κλάψεις!

Τα παραδείγματα θα μπορούσαν να συνεχιστούν για πολλές σελίδες. Που ν’ αρχίσει και που να τελειώσει κανείς; Από τον κύριο Τσίπρα που δεν ξέρει ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα (αυτό εκτός από αστείο είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο); Από τον κύριο Σταθάκη που «σαν πολιτικός πρέπει να πει ότι τα capital controls θα αρθούν μέχρι τέλος της χρονιάς, αλλά σαν οικονομολόγος δεν γνωρίζει ούτε περίπου το πότε»; Που; Η σειρά μοιάζει ατελείωτη.

Δεν έχω την δυνατότητα να ξέρω πως ή τι ακριβώς, σκέφτονται στα επιτελεία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΑΝ.ΕΛ. Αλλά, εκ του αποτελέσματος, είναι προφανές πως κάτι «ειδικό» τους επηρεάζει. Δεν ξέρω αν είναι το νερό της Κουμουνδούρου ή κάποιο άλλο ποτό. Δεν ξέρω αν είναι ο αέρας που αναπνέουν όταν συσκέπτονται και αποφασίζουν όλες αυτές τις, τουλάχιστον βλακώδεις, «γραμμές». Γενικά αδυνατώ να αντιληφθώ τι έχουν πάθει.

Αυτό που ξέρω όμως είναι, πως συμπεριφέρονται σαν να ζουν σε «παράλληλο σύμπαν». Πως «έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια» και δεν ενδιαφέρονται για τίποτα, πλέον.

Όπως επίσης ξέρω πως, αν ο Έλληνας ψηφοφόρος τους επιλέξει ξανά για να κυβερνήσουν, θα είναι απολύτως άξιος της τύχης του. Πως αυτή την φορά δεν θα έχει καμία δικαιολογία.

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/oxafies/~3/oFhqT4dnhko/5-7.html