Πέτρος Κωλέτης Η συγκλονιστική ζωή ενος αληθινού μετρ του ραδιοφώνου

wpid-wp-1447394588584.jpeg

image

«Μετά από 30 χρόνια σε αυτή τη δουλειά με απολύουν τη στιγμή που βρίσκομαι οικονομικά στο μηδέν χωρίς καν δικό μου σπίτι, μετά τον καρκίνο που πέρασα και με κατέστρεψε. Με έχουν σακατέψει. Αν δεν είχα αρρωστήσει δεν θα τους είχα ανάγκη για λίγα ευρώ στα πενήντα μου χρόνια. Όλοι οι συνάδελφοι στην ΤV ξέρουν τι έχω περάσει από το 98 που αρρώστησα. Η Μ. Παπαοικονόμου με ζούσε και ο Δ.Ρίζος. Το 2007 ο Ν. Κακλαμάνης με έβαλε στον 9,84, ξέροντας πως δεν μπορώ πια λόγω του καρκίνου στον λάρυγγα να τραγουδήσω τη νύχτα».

Την φωνή του Πέτρου την ακουσα πρώτη φορά απο το ραδιόφωνο του ANT1 τον πρώτο καιρό της ιδιωτικής ραδιοφωνίας στην Ελλάδα. Παρουσίαζε την εκπομπή Κλήσεις, Προκλήσεις, Προσκλήσεις. Επαιζε μουσική συχνά απο 45αρια που μαζευε απο παιδί, τα καθαριζε προσεκτικα με καθαρο οινοπνευμα και τα προσεχε σαν διαμάντια!

Το ραδιόφωνο ηταν για αυτόν η εξαργύρωση μιας παιδικής τρέλας να ακουει μουσική και να συλλέγει δίσκους, που εγινε επαγγελμα!

Του αρεσε συχνά να τραγουδά πανω στα τραγούδια που επαιζε στο ραδιόφωνο του τότε ANT1 προσφέροντας μοναδικά ραδιοφωνικά ντουέτα στους ακροατές του σταθμού.

Η μεγάλη του αγάπη; Η Μαρινέλα, Θεά οπως την έλεγε.

Μίλαγε συχνά στις εκπομπές του για τις αγαπημένες του θεατρικές παραστάσεις καθως ειχε μεγάλη αγαπη στο θεατρο.

Αλλωστε ο ανιψιος του Χριστόφορου Νέζερ δεν θα μπορούσε να μην αγαπάει το θεατρο.

Ο Πέτρος ξεκίνησε την καριέρα του το 1979 όταν ο Μ. Πλέσσας, σε μια εποχή που ακόμα υπήρχε η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους τραγουδιστές, του έδωσε το Ο.Κ. για να προχωρήσει…..

image

image

Αμέσως μετά δίνει εξετάσεις στην ΕΡΤ και γίνεται ένας από τους τραγουδιστές της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής.

Το 1981 τον βρίσκει για πρώτη φορά σε μεγάλο σχήμα δίπλα στον αξέχαστο Σώτο Παναγόπουλο και τον μαέστρο Γιώργο Θεοδοσιάδη. Ταυτόχρονα με την τραγουδιστική του συνεργασία με την ΕΡΤ κάνει και τα πρώτα του βήματα στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.

Η πρώτη του δισκογραφική εμφανιση ηταν μια λαμπρή συμμετοχή του σε δισκο της Σόφης Ζανίνου και συντομα ηρθε ο πρωτος του δισκος με τιτλο «Κλήσεις – Προκλήσεις – Προσκλήσεις» (ο τιτλος της ραδιφωνικής του εκπομπής) σε μουσική Αλέξη Παπαδημητρίου και στίχους Εύης Δρούτσα οπου τραγουδουσε ενα τραγούδι αλλα ειχε κανει κατι μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένονα, καταφερε να συγκεντρώσει την αφροκρεμα των τραγουδιστών της εποχής οπου ερμηνευαν ο καθε ενας και απο ενα τραγούδι.

Η πρώτη δυσκολη επαγγελματική στιγμή ηταν οταν απολυθηκε απο το ραδιοφωνο του ANT1. Ο σταθμός ειχε βγαλει τοτε μια σκληρή ανακοίνωση κανοντας μια μεγαλη απρέπεια, στην ανακοινωση εγραφε το αληθινο ονομα του Πέτρου (το Πέτρος Κωλέτης ηταν ψευδώνυμο) το οποιο για προσωπικους λογους ο Πετρος δεν ηθελε να δει το φως της δημοσιότητας.

Η δευτερη δυσκολη στιγμή του στα επαγγελματικά ήταν οταν εξαιτίας του καρκίνου δεν μπορούσε πια να τραγουδάει στις πίστες.

Αλλά οι δυσκολίες δεν τελείωσαν εδω, η χαριστική βολή του ηρθε απο τον δήμαρχο Αθηναίων κ.Καμίνη που τον απέλυσε απο την τελευταία του δουλειά στον 9.84 με αποτέλεσμα να μη μπορεί να καλύψει ουτε τα βασικά εξοδα για τα φαρμακά του!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Το pitsirikidotnet.gr είναι ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε  τις διαφημίσεις μου της Google πατώντας στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.. Ευχαριστώ.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

http://olympia.gr/2015/11/13/