Στο «σφυρί» ακόμη και ζώα έναντι οφειλών

wpid-wp-1447755878076.jpeg

Πλειστηριασμός για πώληση ζώων, που κατασχέθηκαν λόγω χρεών. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, αυτά συμβαίνουν στην Κύπρο της οικονομικής κρίσης και μάλιστα πρόκεται για συχνό φανόμενο. Τέτοια δημοπρασία θα γίνει αύριο στο χωριό Λαπηθιού Πάφου, αποκαλύπτει η Δωρίτα Γιαννακού στον Φιλελύθερο.

Η οικονομική κρίση έφερε πρωτόγνωρα φαινόμενα. Οι δικαστικοί επιδότες έρχονται πολλές φορές αντιμέτωποι με περιπτώσεις όπου υπάρχουν εντάλματα κατάσχεσης κινητής περιουσίας.

Οι πιο περίεργες περιπτώσεις είναι αυτές όπου η κινητή περιουσία κάποιου οφειλέτη είναι ζώα, τα οποία κατάσχονται και βγαίνουν σε πλειστηριασμό προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρωστούμενα. Το Δικαστήριο εκδίδει ένταλμα κατάσχεσης κινητής περιουσίας κι ακολουθεί ο πλειστηριασμός.

Στην περίπτωση που αντικείμενο του πλειστηριασμού είναι διάφορα ζώα, η διαδικασία προνοεί ότι για να μπορούν να κατασχεθούν και να τεθούν σε πλειστηριασμό πρέπει ο οφειλέτης να έχει υπό την κατοχή του περισσότερα από 20 χιλιάδες ζώα.

Ένας από αυτούς τους δημόσιους πλειστηριασμούς, που θα γίνει αύριο, έχει αντικείμενο πώλησης διάφορα ζώα. Όπως αναφέρει η σχετική αγγελία, θα γίνει πώληση ζώων -που κατασχέθηκαν από τον χρεώστη- με δημόσιο πλειστηριασμό με βάση ένταλμα που εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Όπως μας αναφέρθηκε, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δικαστικοί επιδότες έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους υποθέσεις κατάσχεσης ζώων. Υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις που ο πλειστηριασμός δεν πραγματοποιείται ποτέ, καθώς την τελευταία στιγμή γίνεται διακανονισμός και τακτοποιούνται οι οφειλές προκειμένου να μη βγούν στο σφυρί τα ζώα του οφειλέτη, που αποτελούν και τη μοναδική κινητή του περιουσία.

image

http://kourdistoportocali.com/post/48249