Τσακαλώτος ένα μήνα πριν: Τι είχε πει για τη νομοθέτηση μέτρων το 2019 (ΒΙΝΤΕΟ)

eukleidis-tsakalotos-eurogroup1

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι πρώτες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

O κ. Τσακαλώτος δεν έκανε καμία δήλωση μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup ούτε εκδόθηκε κάποια γραπτή δήλωση από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών. «Μίλησε» μόνο το Μαξίμου με non paper, καθώς επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών έχει ήδη επιστρέψει από τις Βρυξέλλες και ορισμένοι αναλυτές βλέπουν ένα θέμα για το πώς θα μπορούσε να παρουσιαστεί από την ελληνική πλευρά (και από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών) η αποδοχή της προ-νομοθέτησης μέτρων για το 2019 (για αφορολόγητο και συντάξεις) όπως προκύπτει από το χθεσινοβραδινό Euorgroup.

Στις δηλώσεις που είχε κάνει on camera μετά το προηγούμενo Εurogroup της 26ης Ιανουαρίου του 2017 είχε ταχθεί σε υψηλούς τόνους εναντίον αυτής της επιλογής.

Συγκεκριμένα, είχε πει τα εξής: «Δεν είναι σωστό να ζητάς από μια χώρα σε πρόγραμμα να νομοθετήσει δύο και τρία χρόνια πριν, τι θα κάνει το 2019. Είναι μια δέσμευση που ξεπερνάει κατά πολύ το ευρωπαϊκό δημοκρατικό πλαίσιο και τις ηθικές αξίες της Ευρώπης».


°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°










πηγη